RU  UA

Відхід Путіна не допоможе: журналіст розповів, як РФ можна змусити вийти з війни в Україні

Незважаючи на те, що агресія Росії на території України стала певним каталізатором дозрівання бунтів та промацування ґрунту елітою всередині РФ, цього недостатньо і навряд чи це допоможе легко змінити ситуацію – допоможуть лише жорсткі заходи.

Про це в ефірі Апостроф ТБ розповів Кирило Сазонов, доброволець ЗСУ та журналіст.

"Крім олігархів вони мають такі впливові структури як ФСБ, Міноборони, Російська православна церква. І там все непросто, і еліти, олігархи, які зазнають збитків, максимум, що вони можуть зробити, - це втекти", - пояснив він.

Читайте також: Є витрати, але надбання – величезні: що сказав Путін про війну з Україною

За його словами, у російських інформаційних каналах все частіше з'являються "вкидання" про те, що Путін поганий і ніхто крім Путіна не винен у війні, мовляв, "ми ні до чого, ми добрі, знімайте санкції, і давайте дружити".

"Але ми знаємо, що ми воюємо не тільки з Путіним – ми воюємо з російським народом. Вбивали мирних громадян у Бучі, у Демидові, в Ірпені, у Гостомелі, у Балаклії, Ізюмі, Лимані – можна перераховувати дуже багато – не Путін, а росіяни. Російська армія. Не Путін стріляє зараз по наших житлових кварталах, по інфраструктурних об'єктах - стріляють росіяни і білоруси. 86% росіян ще недавна схвалювали війну. Росіянам подобалося, як у телевізорі "мочать укропів". Їм перестало подобатися, коли почалася мобілізація", – висловив думку військовий.

Він підкреслив, що, замінивши Путіна на будь-кого з кремлівської еліти, ситуація глобально не зміниться – на даний момент у влади Росії немає жодної людини, яка б підтвердила незалежність української держави і закликала повернути окуповані території, а також обговорити компенсацію за завдані збитки.

"Якщо в них будуть хоч якісь успіхи на фронті, будь-який наступний після Путіна президент радісно наполягатиме на продовженні війни. Від війни їх можна відвернути не заміною Путіна на нового Путіна, а лише мордобоєм, тільки жорсткими стусанами, виганяючи їх звідси", – розповів доброволець.

Він також зазначив, що будь-який конфлікт усередині держави, суперечка у структурах російських спецслужб, розвідки, армії, громадянської адміністрації грає на руку Україні та послаблює противника. Лише серйозна поразка може змусити росіян залишити українські території.

"В ідеалі, коли ми завдамо Росії серйозної поразки, і в результаті цього, або з іншої причини Путін буде відсторонений від влади або помре, я сподіваюся, що російські еліти зчепляться у боротьбі за владу, і це призведе до боротьби всіх проти всіх, відколяться окраїни і в результаті Росія розвалиться. І ми не матимемо цього сусіда хворого на всю голову", - резюмував Кирило Сазонов.

Раніше ми писали, чи відмовився Путін від "максимальних" цілей в Україні.