RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Для України це добре: які наслідки "фінтів" Путіна щодо "зернової угоди"

Спонтанне рішення Путіна стосовно відновлення участі Росії у чорноморській зерновій ініціативі грає на руку Україні – це суттєво впливає на авторитет РФ.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофу".

Зазначається, що досить поширеною наразі є версія згідно якої Путін фактично "купив" прохід на саміт G20 поверненням до угоди, але не всі з цим погоджуються.

Читайте також: Немає ніякої всемогутності РФ: у чому слабкість Путіна у питанні "зернової угоди"

Так, експерт Сергій Данилов вважає, що російський диктатор зараз справді зацікавлений у міжнародних контрактах, оскільки вони у нього дуже обмежені і зустрічатися він змушений не з тими, з ким хотів би. Саме тому для Путіна важлива зустріч у саміті G20.

Але він також наголошує, що повернення РФ у зернову угоду принесло російському президенту репутаційні ризики вже всередині країни, де "яструби" сприйняли це як приниження, тому навряд маневри довкола угоди пов'язані саме з бажанням Путіна поїхати на Балі.

Експерти припускають, що рішення російського диктатора про вихід із угоди було спонтанним та емоційним, що свідчить про відсутність чіткого плану Росії щодо подальших дій.

"На основі якихось образ хаотично ухвалюються якісь рішення. Для нас це дуже добре, бо така ситуація спонукає росіян робити достатньо серйозні помилки, на зразок "фінтів" з зерновою угодою, які вдарили по авторитету Москви. З хаотичними рішеннями на зразок цього він падатиме далі посиленими темпами", - резюмував політолог Віталій Бала.

Більше читайте в матеріалі "Апостроф": Хаос у Кремлі: як Путін схилився перед Ердоганом