RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія накопичує війська: у РНБО назвали термін нового наступу

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що до 24 лютого 2023 року російські окупанти планують нову хвилю наступу на Запорізькому напрямку, а також на Донбасі, аби показати своїм громадянам, що вони чогось досягли за рік повномасштабного вторгнення.

Про це він повідомив в етері "Радіо Свобода".

Читайте також: В Україні такого немає: Росія готує для війни четверту армію

"Зараз вони готуються до максимальної активізації з урахуванням того, що це ж люди з "совка", і вони вважають, що до річниці вони повинні мати якісь досягнення. Немає жодної таємниці, що вони до 24 лютого готуються до нової хвилі, як вони самі кажуть. Є розуміння, на яких ділянках вони хочуть щось зробити", - розповів секретар РНБО.

Як пояснив Данілов, основні зусилля окупанти зосереджують на Донецькій та Луганській області, щоб повністю вийти на їхні кордони. Також вони останнім тижнем розвідують оборонні можливості ЗСУ на Запорізькому напрямку.

"Зараз є певне накопичення військ. Нам це відомо, ми розуміємо, що відбувається в РФ з цього приводу", – додав він.

Крім того, Данілов зауважив, що у РФ знають, що шанси виграти війну проти України "дорівнюють нулю".

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомляв, що Кремль хоче укласти так званий "мир" з Україною за корейським сценарієм, розділивши українські території.