RU  UA

Путін втрачає підтримку: названо сценарій "гібридного" перевороту в Росії

Російська влада, яка готова піти на нову війну, намагається удати, справити враження на опозицію, на Захід, на Україну, що начхати вона хотіла, але насправді вона залежить від громадської думки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський політолог Аббас Галлямов.

Він зазначив, що Володимир Путін завжди правив, спираючись на більшість. Але по-справжньому цю більшість глава Кремля втратив лише кілька років тому, і цей процес зараз прискорюється.

Читайте також: Бунт проти Путіна вже скоро: хто його очолить

"Війна для того й потрібна йому була, щоб консолідувати російське суспільство і зупинити процес втрати більшості", - заявив політолог, зазначивши, що зараз Путіна по-справжньому підтримують лише близько третини населення.

І це, в перспективі, дуже сильно послаблює режим, оскільки коли тиран повністю втратить соціальну базу і стане абсолютно зненавидимий усіма, то потрапить у повну залежність від силовиків.

"Силовики до якогось моменту будуть лояльні й революція не буде загрозою, але силовики теж частина суспільства і вони теж починають поступово розкладатися під впливом загальних настроїв у народі. І в якийсь момент, коли в тебе немає іншої бази підтримки, крім силовиків, то силовики тебе скидають", – описав ситуацію Аббас Галямов.

У цьому випадку відбувається суміш "популярного протесту" та "елітного перевороту". Подібне нещодавно відбулося в Судані, - пояснив він, додавши, що португальська "Революція гвоздик" значною мірою є сумою військового путчу та народного протесту.

"І Путін, втративши базу народної підтримки, опиниться в заручниках у силовиків, і вони в якийсь момент від старця і ненавидимого народом диктатора самі позбавляються. Так це зазвичай і буває", - розповів експерт.

Нагадаємо, політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що у Путіна залишилося два-три місяці.