RU  UA

Головне для Путіна – "совєцький" символізм: наскільки потужними можуть бути удари по Україні 24 лютого

У річницю початку масштабного наступу, 24 лютого, Росія може завдати ударів по Україні не менше ніж 50 ракет. Путін захоче якщо не повторити, то принаймні зімітувати те, що відбувається, рік тому.

Таку думку у коментарі "Апострофу" висловив політолог, аналітик, колишній інженер-конструктор у конструкторському бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля Олександр Кочетков.

"Якщо говорити про можливу кількість ракет, яку росія може випустити по Україні 24 лютого, то напевно що їх буде не менше 50. Менше запускати – просто не має сенсу, адже тоді взагалі ніякої шкоди не буде завдано, а ресурс витратиться. І в Кремлі це розуміють”, - каже Кочетков.

Читайте також: Загроза ракетних ударів 23-24 лютого: влада зробила важливе звернення до всіх шкіл

За його словами, росіяни, як це вже вони традиційно роблять, комбінуватимуть пуски з "Шахедами", щоб напружити нашу ППО.

"Що можна очікувати 24 лютого? Це 5 хвиль ракетних пусків. Зазвичай росіяни робили 2-3 такі хвилі, плюс попередньо запуск "Шахедів". А цього разу можуть наважитись на 5 хвиль пусків, застосувавши і літаки, і кораблі. Частина ракетних ударів може бути спрямована проти радіолокаційних станцій та систем ППО, а решта – по українських містах. Ну, і паралельно можуть спробувати здійснити авіаційний наліт на українські міста, якщо вдасться вразити нашу систему ППО. В чому я геть не переконаний”, - зазначає експерт.

Він підкреслив, що, можливо, Путін спробує зімітувати, ну чи принаймні йому доповідатимуть, що був "потужний удар", такий, як рік тому – по системах ППО, аеродромах, військових об'єктах.

"Хоча всі чудово розуміють, що ті ракетні удари, які вже 4 місяці росія регулярно завдає по енергетиці України, не мають успіху. А ми стаємо лише лютішими і встигаємо відбудуватись. Але ж для Путіна головне не це. Для нього головне – "совєцький" символізм”, - підсумував експерт.

Читайте повністю на "Апострофі": Піде до "кузькиної мами": чого чекати від Путіна 24 лютого