RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Світ отримав сигнал: генпрокурор України про ордер на арешт Путіна

Ордер Міжнародного суду у Гаазі на арешт російського лідера Володимира Путіна, який веде жорстоку війну за українські землі, дозволяє за межами Росії його заарештувати та передати у суд.

Про це розповів генеральний прокурор Андрій Костін Facebook.

Читайте також: Ми кожного разу в шоці від катувань і звірств з боку росіян - заступник директора Інституту судових експертиз

За його словами, тепер президентові Росії надано офіційний статус підозрюваного у вчиненні міжнародного злочину - протиправної депортації та переміщення українських дітей.

"Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львівської-Бєлової", - сказав він.

Таким чином, поза межами своєї країни Путін має бути схоплений правоохоронцями для подальшого суду над ним.

Генпрокурор наголосив, що цим кроком світ демонструє російському режиму, що він злочинний, а його керівництво та поплічників чекає відповідальність.

"Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права. Світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Це лише початок довгого шляху до відновлення справедливості", - зауважив він.

Посадовець назвав рішення історичним для України та всієї системи міжнародного права.

"Вдячний за нього особисто Прокурору МКС Каріму Хану. Ми щодня тісно співпрацюємо щодо розслідування злочинів, вчинених проти України. Зокрема, щодо насильницької депортації дітей, Офіс Генерального прокурора передав МКС понад 40 томів матеріалів – більше 1000 сторінок", - зазначив він.

Наразі у провадженнях, де Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано факти депортації більш ніж 16 тисяч дітей з Донеччини, Луганщини, Харківщини та Херсонщини.

"Реальна цифра може бути значно більшою. Жодних сумнівів, це – спланована політика РФ, спрямована на знищення України як держави та українців як нації. Викрадаючи наших дітей, Росія буквально краде наше майбутнє. Нам вдалося повернути додому 308 дітей. Маємо повернути їх всіх. І засудити в українських та міжнародних судах кожного причетного до примусової депортації українських дітей", - наголосив Андрій Костін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

Вам може бути цікаво:

Росія - країна-терорист: у Європі ухвалили важливе рішення щодо агресора

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

Уже є група країн: експерт про перспективи виключення Росії з ООН