RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путін піде під трибунал: Міжнародний суд видав ордер на арешт

У п'ятницю, 17 березня, Палата досудового провадження II видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, який всіма силами прагне утриматися при владі, а також уповноваженої президента РФ у справах дитини Марії Львової-Бєлової.

Про це повідомляє кримінальний суд.

Путін та Львова-Бєлова підозрюються у скоєнні незаконної депортації та переміщення дітей із тимчасово окупованих районів України до Російської Федерації, які відбувалися, як мінімум, починаючи з 24 лютого 2022 року, тобто повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Був мачо, а став… : на що перетворився Путін за останній рік війни

"Палата досудового провадження II на підставі клопотань прокуратури від 22 лютого 2023 року ухвалила, що існують достатні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за військовий злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до Російської Федерації, що завдало збитків українським дітям", - йдеться у повідомленні.

Палата зазначає, що вважає ордери на арешт таємними "з метою захисту потерпілих та свідків, а також для забезпечення розслідування".

"Проте, беручи до уваги, що поведінка, про яку йдеться в цій ситуації, ймовірно, триває, і що поінформованість громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшого вчинення злочинів, Палата вважає, що в інтересах правосуддя - уповноважити Секретаріат оприлюднити наявність ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видано ордери, та заходи відповідальності, встановлені Палатою", - зазначають у МКС.

Дані ордери на арешт було видано на підставі клопотань, поданих прокуратурою наприкінці лютого поточного року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британський генерал та екс-глава британського Генштабу Річард Даннат висловив думку, що у разі успішного контрнаступу Збройних Сил України Путін втратить свій авторитет і, ймовірно, його видворять з Кремля.

  • Вас може зацікавити:

"Цар" уже не той: психолог порівняв кадри із двійниками Путіна

Путін вирішив заборонити іноземні слова в Росії: у чому суть

Розміри вражають: у мережу злили фото квартири Путіна та його коханки