RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У чому суд звинуватив Дональда Трампа: повний текст обвинувачення

4 квітня у суді Нью-Йорка колишньому американському президенту Дональду Трампу висунули кримінальне обвинувачення.

Текст обвинувачення оприлюднив пресцентр суду.

Читайте також: Шоу "Посадити Трампа": чи потрапить колишній президент США за ґрати

Згідно з ним, Трамп звинувачується у фальсифікації ділових документів Нью-Йорка. Метою таких дій було приховування компрометуючих відомостей та незаконної діяльності від виборців до та після виборів 2016 року.

"Трамп зробив усе можливе, щоб приховати цю поведінку, зробивши десятки хибних записів у ділових документах для приховування злочинної діяльності, включаючи спроби порушити закони штату та федеральні закони про вибори", - сказано в заяві.

Як стверджує слідство, експрезидент заплатив 130 тис. доларів порноакторці Стефані Кліффорд (зі сценічним ім'ям Стормі Деніелс) про нерозголошення інформації про їхній зв'язок.

Зазначається, що кожен чек оброблявся Trump Organization та незаконно маскувався під нібито оплату юридичних послуг, наданих згідно з неіснуючою угодою про попередній гонорар.

Загалом у ділових документах Нью-Йорка було зроблено 34 сфальшовані записи для приховування початкового платежу на вищевказану суму.

Зокрема, в обвинувальному акті зазначені три епізоди, які є доказом даної схеми:

  • колишньому швейцару готелю Trump Tower через підставну компанію виплатили 30 тисяч доларів за те, щоб той не розповів про його позашлюбну дитину;
  • анонімній особі через ту ж компанію виплатили 150 тисяч доларів. Вона запевняла, що мала сексуальні стосунки з експрезидентом. Ймовірно йдеться про модель Playboy Карен Макдугал;
  • за 12 днів до виборів радник Трампа переказав 130 тисяч доларів адвокату порноакторки через підставну фірму. Ймовірно, йдеться про Майкла Коена та Сормі Деніелс.

Хоч обвинувачення є кримінальними правопорушеннями найменшого ступеня тяжкості за місцевим законодавством, однак за кожне з них йому загрожує до чотирьох років в'язниці.

Кліффорд планують залучити до судової справи для надання показів свідків.

Як повідомляє CNN, Трамп залишив судовий зал без жодних заяв. Телеканал, посилаючись на джерела, повідомив, що екс-президент не визнав себе винним за жодним із пунктів звинувачення.

За словами адвоката Трампа, його клієнт "розчарований" та "засмучений".

Наступне засідання суду призначене на 4 грудня.

Раніше ми писали, що після висунення звинувачень Трампа відпустили додому.

  • Вас може зацікавити:

У США склали рейтинг всіх президентів - Трамп в самому "хвості", але є особистості і гірше

Трамп піде "під кримінал": деталі безпрецедентного рішення США

До резиденції експрезидента США прийшли з обшуками: що вдалося знайти