RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

До резиденції екс-президента США прийшли з обшуками: що вдалося знайти

Секретні документи, які вилучили під час обшуку ФБР у серпні в маєтку одіозного екс-глави Білого дому Дональда Трампа в Мар-а-Лаго, містили "конфіденційні розвіддані щодо Ірану та Китаю".

Про це повідомляє The Washington Post.

Співрозмовники видання повідомили про те, що, серед іншого, у документах йшлося про "ракетну програму Ірану" та "розвідувальну роботу Сполучених Штатів Америки, спрямовану проти Китаю". Ця інформація - "одна з найтаємніших" та розкриття її "пов'язане з багатьма ризиками".

Читайте також: Трамп в облозі: чим загрожують кримінальні справи для екс-президента США

Обізнані джерела розповіли про те, що в результаті сильно ризикують люди, які допомагають розвідці США, а методи збору інформації, які Вашингтон хоче приховати від усього світу, скомпрометовані. Крім того, джерела побоюються серйозної помсти.

"Крім того інші країни або противники США можу вжити заходів у відповідь проти країни за вжиті ними потай дії" , - заявили джерела.

Секретні документи про Іран та Китай називають одними з найсентитивніших документів їх усіх, знайдених ФБР у ході розслідування з приводу неналежного поводження Трампом із секретною інформацією та знищення важливих офіційних даних.

Також у CNN повідомили про те, що Трампу прийшла повістка до суду в Конгрес США. У нього вимагають свідчити під присягою з приводу причетності до насильства. Екс-президенту доведеться відповісти за напад на Капітолій США минулого року.

Комітет скористався своєю владою проти Трампа, який, як кажуть депутати комітету, "особисто організував" спробу скасувати результати виборів у США. Поки що невідомо, як на це може відповісти колишній лідер.

Нагадаємо, раніше Американський аналітик розповів, що чекає Тегеран за допомогу російському агресору.