RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ордер на арешт Путіна: у ПАР планують вийти з Міжнародного кримінального суду

Після рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна, Південно-Африканська Республіка доклала зусиль, щоб вийти з цього суду. Відповідне рішення ухвалила владна партія "Африканський національний конгрес".

Про такий крок оголосив президент країни Сиріл Рамафоса, інформує "Радіо Свобода".

Читайте також: Ордер Путіну: що чекає на диктатора після рішення Міжнародного кримінального суду

"Рішення АНК про вихід з Міжнародного кримінального суду пояснюється упередженістю суду щодо певних ситуацій", - пояснив він.

Для того, щоб вийти країні з Міжнародного кримінального суду, відповідне рішення має ухвалити парламент, у якому "Африканський національний конгрес" має більшість.

Ордер на арешт означає, що Преторія, яка цьогоріч прийматиме саміт блоку БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка), буде зобов'язана затримати Володимира Путіна після прибуття.

Раніше у владі ПАР розповіли, що проведуть консультації з РФ через ситуацію з можливим візитом Путіна на саміт БРІКС, який запланований на серпень. У Кремлі не дали однозначної відповіді, чи збирається президент РФ на саміт.

Варто зауважити, що раніше агенція Bloomberg повідомляла, що уряд ПАР шукає варіанти для уникнення виконання ордера на арешт Путіна у разі його приїзду на засідання країн-членів БРІКС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

  • Вам може бути цікаво:

Росія - країна-терорист: у Європі ухвалили важливе рішення щодо агресора

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

Уже є група країн: експерт про перспективи виключення Росії з ООН