RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні судитимуть власника пропагандистського видання, яке стало "рупором" Кремля в окупованому Криму

Служба безпеки України зібрала докази антиукраїнської діяльності власника «видання» «Політнавігатор», яке вело ворожу діяльність з поширення російської пропаганди в окупованому Криму. Сергію Степанову повідомили про підозру, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє Служба безпеки України в своєму офіційному Telegram-каналі

СБУ зібрала доказову базу на власника і головного редактора підсанкційного інтернет-видання «Політнавігатор» Сергія Степанова, який переховується в тимчасово окупованому Криму.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Слідство встановило, що під час перебування на території українського півострова Крим у квітні 2014 року він створив пропагандистське інтернет-видання, яке працювало на користь країни-агресора.

Степанов використовував власний медійний ресур для поширення кремлівських наративів та дискредитації України на міжнародній арені.

Читайте також: Піарив Медведчука і заперечував агресію Росії: "політологу"-втікачеві оголосили підозру

До злочинної діяльності він також залучив своїх «однодумців», які готували антиукраїнські матеріали під виглядом «експертів» під вигаданими іменами. У своїх публікаціях вони виправдовували збройну агресію РФ і окупацію частини території на сході та півдні України.

Вказані «автори» отримували від Степанова покрокові «інструкції» щодо підготовки матеріалів, а за антиукраїнський контент окупанти платили їм «гонорари» через російські електронні платіжні системи.

«У квітні та липні минулого року співробітники Служби безпеки затримали двох фейкових «експертів» у Києві та Вінниці. Зараз вони перебувають під вартою. Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності Степанова та його спільників», - йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі тривають заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти державної безпеки України. Матеріали передано в суд.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпіонської історії

Працює на Кремль та бреше про Україну: СБУ оголосила підозру "блогеру" Подоляку

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото