RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

В Україні судитимуть екснардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років в’язниці

Колишнього народного депутата України ІХ скликання від наразі забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина судитимуть за державну зраду. До суду скерований обвинувальний акт за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 125 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, а ДБР уточнює, що йдеться саме про Волошина.

Як встановлено розслідуванням, екснардеп допомагав Росії та її представникам проводити підривну діяльність проти України. Також він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Крім того, чоловік виправдовував та вважав законним створення на території України самопроголошених так званих "ЛНР/ДНР".

Читайте також: Ще одна заборона для проросійських партій: у Раді ініціювали новий законопроект

Його дії шкодять суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, її державній, економічній та інформаційній безпеці. Крім того, екснардеп заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

Волошину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Проте встановлено, що напередодні повномасштабного вторгнення Росії обвинувачений покинув Україну та зараз перебуває в Росії.

Як повідомляв "Апостроф", екс-міністр освіти України Дмитро Табачник, чиє майно раніше заблокувало СБУ, став радником гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького.

  • Вас також може зацікавити:

Намагався віджати 8 гектарів землі в Києві: нардеп від ОПЗЖ отримав підозру

На кого Медведчук переписав свої активи в Україні: журналісти назвали прізвище

Не вказала майно в Росії: Королевській повідомили про підозру