RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Хоче підірвати життя на Заході": в НАТО заявили про підготовку Кремлем диверсій у Європі та Америці

Росія, яка вночі завдала ударів по Києву, Одесі та Запоріжжю, складає карти найважливіших підводних систем критично важливої інфраструктури у Європі та Північній Америці, аби нанести там удари та таким чином помститися за допомогу Україні.

Про це пише видання Bloomberg.

Читайте також: Рада офіційно визнала рашизмом політичний режим в РФ

Глава розвідки Північноатлантичного Альянсу Девід Кеттлер заявив, що у Кремлі хочуть "підірвати життя на Заході", отримавши важелі впливу проти тих країн, які надають підтримку Києву.

"Росія активно займається картографуванням критичної інфраструктури союзників як на суші, так і на морському дні, ці зусилля підтримуються російськими військовими та цивільними розвідувальними службами", – розповів Кеттлер.

Він попередив про "постійний і значний ризик" того, що країна-агресор може атакувати системи союзників.

Девід Кеттлер

Спільне розслідування данських, норвезьких, фінських та шведських громадських мовників виявило, що російські військові та цивільні кораблі складали карти інфраструктури морського дна у Балтійському та Північному морях.

"Російське патрулювання по всій Атлантиці знаходиться на вищому рівні, ніж ми бачили останніми роками", – резюмував очільник розвідки НАТО, додавши, що РФ, не виключено, націлюється на підводну інфраструктуру в Атлантиці, Балтійському та Північному морях.

Нагадаємо, що перед вибухами на гілках російського газопроводу "Північний потік", кораблі РФ принаймні тричі бували на місцях підриву й останній із яких був лише за п'ять днів до інциденту.

  • Вас може зацікавити:

Виконано 98% від обіцяного: Столтенберг заявив, що країни НАТО завершили підготовку понад 9 бригад ЗСУ

НАТО виконало "райдер" Залужного: військовий експерт розповів, що гальмує український контрнаступ

Чи може Україна вступити до НАТО як Фінляндія: думка експерта