RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Активно готуємося": Зеленський анонсував важливі заходи у травні та червні

Травень та червень мають стати плідними у постачанні зброї й переговорах з партнерами.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

Зокрема, очільник держави анонсував нові кроки в допомозі Україні від партнерів. За його словами, травень та червень мають стати плідними у питанні щодо постачання озброєння та переговорах з партнерами.

Читайте також: Зеленський у Нідерландах зустрівся з українськими військовими і підтримав поранених бійців

"Завершується цей тиждень – дуже плідний для України. І цими днями ми активно готуємося до нових заходів у травні та червні. Маємо зробити цей час не менш плідним як у постачанні зброї для наших воїнів, так і в рішеннях для України, у переговорах із нашими партнерами. Підготували важливу для нашого суспільства законодавчу ініціативу. Триває підготовка санкційних рішень проти агресора. Чекаємо на міжнародні зустрічі різного рівня у Києві", - підкресив президент у відеозверненні.

За словами Зеленського, наразі Україна веде переговори з союзниками щодо озброєння, яке допоможе відновити мир на усій території країни. У цьому контексті очільник держави подякував США, Новій Зеландії, Нідерландам, Бельгії, Хорватії та країнам Північної Європи за важливі рішення про допомогу Києву у війні проти РФ, які були ухвалені цього тижня.

"Очікуємо їх (нових кроків в допомозі Україні - ред.) найближчим часом – саме те, що потрібно для нашої сили на передовій, для захисту нашого неба, для правосуддя проти терористів і для швидшого відновлення миру для всієї української землі. Про ті рішення, про які можна буде говорити публічно, обовʼязково повідомлю", - підсумував Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський виступив у Гаазі і пообіцяв росіянам погані новини.

Вас може зацікавити:

Зеленський прибув до Нідерландів, де виступить з промовою в Гаазі: фото і відео

Мобілізацію в Україні хочуть продовжити: Зеленський вніс законопроекти у Раду

Зеленський назвав причину, чому відкладається контрнаступ ЗСУ: це не відсутність зброї і не погода