RU  UA

У чому відмінність ракет Storm Shadow та російських КАБів: відповідь ЗСУ

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, у чому відмінність далекобійних ракет Storm Shadow, які Британія передасть Україні, від керованих російських авіабомб (КАБ).

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження

За його словами, поки що про постачання ракет Storm Shadow заявила тільки Британія, тоді як українське керівництво цього ще не підтвердило. Він зауважив, що такі ракети є дуже точною гуманною зброєю, яка вражає виключно воєнні об’єкти. Тоді як російські керовані авіаційні бомби дуже неточні і дуже часто влучають в цивільні об’єкти.

Також розповів про те, що зараз на озброєнні України немає крилатих ракет.

На його думку, передача польських і словацьких МІГів посилить українські повітряні сили, але не вирішить проблеми з авіацією. Частина з них піде на запчастини до інших літаків. Проте для досягнення переваги в повітрі ЗСУ потрібні американські винищувачі F-16 і відповідні боєприпаси, які дозволять вражати повітряні, наземні і надводні цілі.

"Пілоти - це дорогий товар. На підготовку потрібно декілька років. Тому втрати пілотів росіяни поповнять ще не скоро. Наші пілоти навіть на більш скромній техніці можуть досягати кращих результатів, ніж російські", - додав Юрій Ігнат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі показали кадри із застосування на полі бою українськими військовими румунських реактивних систем залпового вогню APR-40.

  • Вас може зацікавити:

Британія може передати Україні ракети великої дальності: з'явились подробиці про терміни і бажані вимоги

Україна отримала перші Skynex: фото, відео та особливості німецьких комплексів

Знищення в Україні першої ракети Х-47 "Кинжал": які вона має характеристики та особливість