RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Росія - слабка, час імперій минув": Зеленський показав арабам свій мирний план

Президент України Володимир Зеленський заявив під час свого візиту у Саудівську Аравію, що Росія слабка, Україна її перемагає, незважаючи на перевагу ворога у кількості зброї. Він також презентував мирний план України.

Про це він повідомив на саміті Ліги арабських держав.

Читайте також: Готуємося на наступу: Зеленський розповів про засідання військового кабінету і перспективи на найближчі дні

"Росія слабка. Ми перемагаємо її навіть тоді, коли у неї в руках більше зброї. Її агресивність походить не від сили, а від усвідомлення, що час імперій минув. Це тому, що час вільних незалежних націй не мине ніколи. І Україна це доводить, так само як і доводить ваша Ліга", – наголосив глава української держави.

Зеленський закликав Лігу працювати з Україною без посередників, заради спокою і блага людей всіх націй, а також попросив учасників саміту допомогти захистити українців, у тому числі українську мусульманську спільноту.

"Століттями кримськими татари будуть залишатися інтегральною частиною мусульманської спільноти, але вони першими постраждали від російської окупації. І донині більшість з них є жертвами репресії на окупованій території Криму", - уточнив він.

У своєму виступі президент підкреслив, що Україна має позитивний досвід із містом Джидда щодо звільнення українських громадян, захоплених державою-агресором. Він упевнений, що відповідний досвід можна розширити.

"Навіть якщо на цьому саміті є люди, які мають інший погляд щодо нашої землі та називають це конфліктом, я впевнений, що ми можемо бути єдині в тому, щоб врятувати наших людей із ґрат російських тюрем", – сказав український лідер.

Він також наголосив, що ніхто з учасників саміту не погодився би віддати окупантам третину своєї країни і ніхто би з них не дивився без бою, як чужаки крадуть дітей, як це продовжує робити Росія в Україні.

Крім того, Зеленський зазначив, що ніхто з цих країн не змирився, якби інша країна захопила їхні АЕС для ядерного шантажу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після візиту Володимира Зеленського до Франції Париж оголосив про передачу нового пакету військової допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

"Вирішено" чи "може бути вирішено"? Що привезе Зеленський із турне Європою

Зеленський у Берліні зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем: фото, відео та всі подробиці

Хто із союзників України очолить "коаліцію винищувачів": названі країни