RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії: кого торкнуться обмеження

У Європейському союзі хочуть заборонити доступ до своїх морських портів для суден, які прагнуть обійти санкції щодо нафти з Росії й новий, вже 11-ий за рахунком пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії вперше містить обмеження також проти іноземних компаній, які допомагають Кремлю ухилятись від "покарання".

Про це, як повідомляє німецький мовник ZDF, розповіла президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії наголосила, що ЄС серйозно налаштований покласти край ухиленню від санкцій з боку країни-агресора.

Читайте: Нові санкції проти Росії: які обмеження ввели США і Японія

За її словами, у новому пакеті санкції будуть покладені на понад 90 компаній по всьому світу, щодо яких є чіткі докази того, що вони в обхід через треті країни постачають санкційні товари безпосередньо до Росії з країн Європи.

Серед них вісім компаній зареєстровані в Китаї, але це не означає, що вони дійсно "китайські". "Це компанії, які існують частково на папері і мають власників, які походять із інших країн. Але вони зареєстровані в Китаї, і тут ми будемо чіткими", – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що китайська компанія Hangzhou Shinerain Import And Export Co, незважаючи на санкції, продала найманцям російської приватної військової компанії "Вагнер" захисні шоломи на 2 млн доларів.

Вас може зацікавити:

Євросоюз може ввести санкції проти китайських компаній, які допомагають РФ: в Пекіні відповіли

"Санкції не вирішать проблему": Китай висловився про необхідність переговорів Росії та України

Китай представив свій "мирний план" щодо війни в Україні і нарвався на жорстку реакцію США