RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нові санкції проти Росії: які обмеження ввели США і Японія

Лідери G7 підтвердили рішучість підвищити відповідальність РФ повномасштабне вторгненням в Україну. Уряди США та Японії запровадили нові санкції проти сотень осіб та організацій, які пов'язані з цими злочинами.

Про це повідомляє Nikkei Assia, посилаючись на заяву лідерів цієї групи.

Читайте також: Зеленський прибув на саміт G7 в Хіросимі: відео і всі подробиці

Так, лідери G7 "підтвердили відданість спільній боротьбі проти незаконної, невиправданої і неспровокованої агресивної війни Росії в Україні".

Високопоставлений американський чиновник повідомив виданню, що між США та партнерами відбулися дуже конкретні переговори про запровадження нових обмежень проти Росії. Заява включає санкції від Міністерства фінансів Сполучених Штатів проти 22 осіб і 104 організацій.

Також Державний департамент запровадив нові обмеження проти близько 200 людей, організацій, суден і літаків. Водночас Міністерство торгівлі США значно розширив експортний контроль для держави-агресора. У список відомства увійшов ще 71 суб'єкт.

"Обмеження проти російської агресії були заплановані на підтримку зобов'язань лідерів G7 щодо подальшої протидії особам, які мають ключове значення для військово-промислової бази Росії, включаючи компанії, що працюють в аерокосмічній галузі, квантових обчисленнях і фінансах", - йдеться у заяві від Мінфіну США.

У свою чергу, уряд Японії запровадить додаткові обмеження проти РФ, у тому числі заморожування активів близько 100 людей та організацій, які намагаються ухилитися від вже накладених санкцій. Японія заборонить експорт для близько 80 організацій Росії, які пов'язані з російськими бойовиками. Підприємствам заборонять надавати архітектурні та інженерні послуги клієнтам з РФ.

Нагадаємо, у США вперше допустили визнання РФ країною-терористом і згадали про Китай.

  • Вас також може зацікавити:

Захід посилив санкції проти Росії: які галузі та компанії потрапили під удар

Нові санкції проти РФ: які обмеження оголосила Британія та анонсували США

Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні