RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Дії Росії – геноцид, а її режим – рашисти: у НАТО ухвалили одностайне рішення

У понеділок, 22 травня, у Люксембурзі Парламентська асамблея НАТО ухвалила рішення про засудження рашизму, визнавши ідеологією та політикою режиму Кремля. Також внесла зазначений термін у фінальну резолюцію.

Про це заявив очільник української постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв у Facebook.

Читайте також: Ордер Путіну: що чекає на диктатора після рішення Міжнародного кримінального суду

Також, за його словами, Асамблея НАТО визнала злочини росіян проти України геноцидом.

Єгор Чернєв зауважив, що ухвалена на весняній сесії декларація матиме далекосяжні політичні наслідки. Він назвав рішення Парламентської асамблеї НАТО історичною і дипломатичною перемогою України, наголосив, що всі основні побажання Києва щодо фінального тексту декларації було враховано.

Як зазначається у декларації, Парламентська Асамблея НАТО закликала уряди своїх держав оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу та погодить наступні конкретні кроки щодо вступу в НАТО.

Окрім того, Асамблея підтримала міжнародний трибунал над російськими воєнними злочинцями та закликала допомогти ЗСУ перемогти окупантів.

"Ми довго боролися за такі прямі та чіткі формулювання. Десятки та сотні годин переговорів та консультацій. Через месенджери, у кулуарах, із високих трибун... Фундамент саміту НАТО у Вільнюсі закладено. Парламентарі країн Альянсу висловили свою позицію. Тепер справа за урядами", – йдеться у повідомленні посадовця.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

  • Вам може бути цікаво:

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

Росія - країна-терорист: у Європі ухвалили важливе рішення щодо агресора

Уже є група країн: експерт про перспективи виключення Росії з ООН