RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Міністр оборони Британії Уоллес несподівано приїхав до Києва: говорили з Резніковим про Storm Shadow і навчання бійців ЗСУ

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, який раніше спрогнозував хід війни, прибув із візитом в Україну та зустрівся зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим у Києві. Під час зустрічі обговорювалась низка важливих питань у сфері безпеки.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пресслужбу Міноборони України.

Читайте також: Країни G7 зробили спільну заяву про війну в Україні

"Ми поговорили про продовження підготовки наших військовослужбовців на Британській території, про головні пріоритети та акценти на ці тренування. У нас була можливість потиснути руки пілотам, які навчалися у Великій Британії та вже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow", - заявив Резніков.

Своєю чергою Уоллес зазначив, що Велика Британія надала такий вид озброєння через постійне застосування Росією зброї великої дальності.

"Україна отримала ракети Storm Shadow, які можуть бути використані на великі дальності. Це одні з перших ракет великої дальності, надані Україні її союзниками. Ми надали такий вид озброєння через постійне застосування Росією зброї великої дальності, яку вона використовує для того, щоб шкодити цивільному населенню та цивільній критичній інфраструктурі”, – зазначив Уоллес.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримала, обіцяні Великою Британією танки Challenger 2.

Вас також може зацікавити:

Велика Британія підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow

Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження

У Британії пройшли навчання 10 тисяч солдатів ЗСУ: що відомо про програму INTERFLEX