RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Країна-член НАТО підтримала вступ України до Альянсу: прийнято важливий документ

У п'ятницю, 16 червня, нижня палата парламенту Польщі ухвалила резолюцію, в якій підтримала європейські та євроатлантичні прагнення України.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Читайте також: "Коаліція літаків" та членство Україна в НАТО: всі подробиці зустрічі "Рамштайн-13"

За резолюцію з підтримкою членства України свої голоси "за" віддали 443 польські депутати, лише двоє людей проголосували проти і семеро утрималися.

Підтримку резолюції висловили усі фракції польського Сейму. Вони зазначили, що вступ України до НАТО зміцнить Альянс та відповідає польським інтересам. Свої голоси "проти" віддала лише проросійська "Конфедерації", де заявили про те, що така позиція "може втягнути їхню країну у світовий конфлікт".

У резолюції йдеться про те, що Україна сьогодні захищає не лише свою державність, а й спільні цінності, демократію та порядок, що ґрунтуються на міжнародному праві.

"Зважаючи на жертви українського народу та його суверенне право обирати власний шлях розвитку, Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України", – йдеться у документі.

"Її війська стають все більш взаємосумісними з силами НАТО і набувають досвіду на полі бою. Тому з військової точки зору вступ України до НАТО буде корисним і для Альянсу", - повідомляють у Польщі.

Нагадаємо, на засіданні "Рамштайну", що відбулося 25 травня, партнери України розглядали питання про надання більшої кількості систем ППО та створення європейської коаліції з проведення тренувань для українських пілотів на винищувачах четвертого покоління F-16.

Вас також може зацікавити:

Україні слід готуватися до ізраїльського сценарію, а не чекати на солдат НАТО - французький аналітик

Польське СТО: як війська НАТО можуть зайти на територію України

Європа чекає на декларацію про членство України в НАТО - німецький політолог