RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Де був Путін під час бунту Пригожина: деталі розслідування

Президент РФ Володимир Путін відпочивав на яхті російського олігарха в той час, коли власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагався здійснити військовий переворот.

Таку інформацію оприлюднив журналіст Михайло Зигар у своїй колонці The New York Times.

За його словами, Володимира Путіна під час заколоту Євгена Пригожина не було у Кремлі, оскільки він у цей час перебував у Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Затримання Суровікіна та його таємне членство у "Вагнері": спливли нові подробиці про путінського генерала

24 червня у Санкт-Петербурзі проходив фестиваль випускників "Пурпурові вітрила". Інсайдери з оточення Путіна підтверджують, що глава Кремля відпочивав на яхті російського мільярдера Юрія Ковальчука, доки Євген Пригожин намагався захопити владу в країні.

"Ніщо, навіть збройне повстання, не втримало б його від улюбленої вечірки", - пише Зигар і зазначає, що Путін ніколи не пропускає приватні заходи, які відбуваються в день "Пурпурових вітрил".

Співрозмовники журналіста стверджують, що приїзд президента до Петербурга свідчить про те, що глава Кремля "відірваний від реальності". У той час як у Москві та області скасували масові заходи з нагоди випускного та ввели контртерористичну операцію, у рідному місті Путіна такі заходи вживати не стали, а сам фестиваль "Пурпурні вітрила" пройшов за планом.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков у день заколоту заперечував, що президент залишив Москву і братиме участь у "Пурпурних вітрилах" .

Раніше ми розповідали, що в Росії скоро може статися новий заколот.

Вас може зацікавити:

Пригожин зважився на бунт не просто так: названо справжню причину "заколоту"

Другий транш? Біля готелю Пригожина у Петербурзі знайшли ще один мікроавтобус, забитий грошима

Як заколот у Росії може допомогти ЗСУ: у підрозділах окупантів уже почався розкол