RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Приїхав говорити про зброю? До України несподівано прибув президент Південної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув з дружиною в Україну, де відвідав з Генеральним прокурором України Андрієм Костіним місця російських злочинів у Бучі під час окупації торік, де цього місяця з'явилася інсталяція про загиблих від рук загарбників.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора у Telegram.

Читайте також: Я відчуваю гнів: прем'єр Японії відвідав Бучу

На брифінгу у Києві Йоль зауважив, що Південна Корея збільшить у 2023 році військову та гуманітарну допомогу Україні.

"Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим", - заявив він.

Костін подякував президенту за його тверду позицію щодо підтримки України та заявив, що світ не має права миритися з масштабними нападами на мирних жителів з боку російських окупантів.

"Сьогодні ми відвідали Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки людожерської тактики Росії, спрямованої на знищення мирних українців. За 33 дні окупації Бучі тут були вчинені всі види воєнних злочинів. Серед них - катування, розстріли цивільних та евакуаційних колон, сексуальне насильство", - йдеться у повідомленні.

Фото: t.me/pgo_gov_ua

В Офісі наголосили, що найефективніший спосіб добитися несення відповідальності за скоєне Росією - це спецтрибунал щодо злочину агресії.

За результатами 2022 року, Південна Корея стала одним із лідерів по експорту зброї. Обсяг виріс до 17 млрд доларів. Польща купує у Сеула танки K2, САУ K9, та K239 Chunmoo (також називають аналогом HIMARS).

Крім того, дана країна підтримує Україну на міжнародній арені, зокрема в ООН, та підтримує Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.

Фото: t.me/pgo_gov_ua

Фото: t.me/pgo_gov_ua

Фото: t.me/pgo_gov_ua

Нагадаємо, після візиту першої леді Олени Зеленської Південна Корея направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів через Сполучені Штати після тривалого опору Сеула у постачання летальних озброєнь для ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Бучанський кат: з'явились подробиці про російського полковника та його "гвардію"

"Дорога життя": міст через Ірпінь став центром акції пам'яті до річниці звільнення Бучі

Бучанська різанина: полонений "псковський десантник" зробив цинічне зізнання