RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Європарламенті вимагають арешту Лукашенка: винен, як і Путін

Депутати Європейського парламенту (ЄП) виступили із закликом до Міжнародного кримінального суду (МКС) розглянути після рішення щодо російського диктатора аналогічний ордер на арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Така інформація міститься у звіті Європарламенту, який оприлюднено на офіційному сайті ЄП.

Читайте також:"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Як йдеться у звіті, з огляду на те, що МКС уже видав ордери на арешт президента РФ та уповноваженої з прав дитини, суд повинен розглянути такий же ордер на арешт для білоруського диктатора. Окрім того, просять розширення списку білорусів і росіян, які потрапили під санкції Євросоюзу.

Депутати ЄП пояснюють, що Білорусь має нести таку ж відповідальність, як і РФ, за шкоду, заподіяну Україні, і за злочини, зокрема протиправну депортацію українських дітей.

Також на міжнародному рівні потрібно забезпечити кримінальне переслідування білоруських політичних і військових лідерів, відповідальних за злочини проти людяності та геноцид, наголошується у звіті.

За даними агенції The Telegraph, у Білорусь з вересня 2022 року депортували понад 2,1 тисячі українських дітей віком від шести років. До цієї осені число може сягнути 3 тисяч.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

  • Вас може зацікавити:

Путін піде під трибунал: Міжнародний суд видав ордер на арешт

"Оцінили нашу роботу": оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна