RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін озвучив вимоги для поновлення "зернової угоди"

Російська Федерація "розгляне можливість" повернення в "зернову угоду", яку вона раніше призупинила, якщо її умови будуть повністю виконані.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це заявив російський диктатор Володимир Путін.

Читайте також: Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

Він заявив про те, що Росія "проявляла дива витримки та толерантності, продовжуючи зернову угоду".

"При цьому жодних зобов'язань та домовленостей щодо зернової угоди ніхто виконувати не збирався, тільки постійно щось вимагали від РФ. Захід зробив усе, щоб пустити зернову угоду під укіс, не пошкодували на це сил", - сказав диктатор.

За словами Путіна, "зернова угода" нібито призвела до прямих втрат для аграріїв РФ у 1,2 млрд дол.

"Наша країна може замістити українське зерно, як на комерційній, так і на безоплатній основі. Тим більше, що в нас цього року знову очікується рекордний урожай. Продовження "зернової угоди" у тому вигляді, в якому вона існувала, втратила всякий сенс Ось чому ми виступили проти подальшого його продовження Ми не проти самої угоди як такої І ми розглянемо можливість повернутися до неї, але за однієї умови - якщо будуть повною мірою враховані, а головне - реалізовані - всі без винятку принципи участі РФ в угоді", - заявив він.

Серед умов, про які він заявив, — виведення з-під санкцій постачання зерна та добрив із РФ "на світові ринки", підключення банків до SWIFT та припинення "всіх обмежень".

"Нам потрібні не якісь обіцянки чи ідеї, нам потрібне виконання цих умов", - заявив він.

Також він серед умов Путін озвучив відновлення постачання запчастин для сільгосптехніки та "розв'язання питання з фрахтом та страхуванням російських судів".

Він заявив, що "має бути відновлено" роботу аміакопроводу "Тольятті-Одеса". За його словами, мають бути розблоковані "російські активи, пов'язані із сільським господарством".

Диктатор заявив, що тільки після виконання цих умов Росія негайно повернеться до зернових угод .

Раніше ми також розповідали про те, що Генсек ООН Антоніу Гутерріш попросив Путіна продовжити "зернову угоду" - натомість він обіцяє підключити один із банків РФ до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відважив ляпас Путіну

Жодних заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"