RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Фонтани почекають: Зеленський ініціював звільнення одного з міністрів після скандалів з закупівлями

Президент України Володимир Зеленський ініціював звільнення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з посади.

Про це він заявив у своєму зверненні за 20 липня.

За словами президента, відповідне розпорядження він уже віддав прем'єр-міністрові Денису Шмигалю.

Читайте також: Віддайте гроші ЗСУ: у мережі скандал через виділення 33 млн гривень на зйомки комедії Горбунова

Нещодавно в українських ЗМІ спалахнув скандал з приводу того, що Мінкульт виділяє мільйони гривень на створення російськомовного продукту від компаній, які раніше працювали на російський ринок. Так, 7 липня державним підприємством "Мультимедійна платформа іномовлення України" було проведено "художній конкурс" на фільми та серіали: переможцями стали компанії ТОВ "Український продакшн ХАБ" та ТОВ "КС Продакшн".

Засновники цих компаній раніше створювали проекти у Росії. Крім того, телеканал "Дім" виділив 10 млн гривень на новорічну комедію "Санаторій "Незабудка"". Але найгучніший скандал виник навколо Юрія Горбунова - його компанії "Прототип Продакшн" із бюджету країни виділили 33 млн гривень на створення комедійного серіалу "СМТ Інгулець".

"У час такої війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону. Очевидна річ. А кожен проект, який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів. Це стосується різних сфер, і, зокрема, галузі культури. Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але нині маємо інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти, недержавні",— заявив Зеленський.

Він також звернувся до представників місцевого самоврядування: люди повинні відчувати, що бюджетні ресурси використовуються справедливо і правильно.

"Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають - спочатку перемога", - зазначив президент.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів України відмовився розглядати петицію про звільнення міністра культури Олександра Ткаченка.

  • Вас також може зацікавити:

Не рахуйте чужих грошей: Лілія Ребрик відповіла на хейт через відпочинок на морі

Можу собі дозволити: блогер Юлія Верба відповіла на хейт через новий Mercedes за 10 млн. гривень

"Надійні хлопчики все порішають": "Укрзалізницю" звинуватили в брудних схемах продажу квитків