Лайм

Віддайте гроші ЗСУ: у мережі скандал через виділення 33 млн гривень на зйомки комедії Горбунова

Актор висловився з приводу ситуації, що склалася

Студія "Прототип Продакшн", керівником якої є Юрій Горбунов, хоче зняти 24-серійний серіал "СМТ Інгулець" за 33 мільйони гривень. Компанія опинилася в числі переможців мистецького конкурсу від Державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України", про який було оголошено кілька місяців тому. Всього було подано 123 заявки, переможцями стали 53 з них.

Одним із перших на цю ситуацію звернув увагу продюсер Ігор Кондратюк. Він записав відеозвернення, у якому порівняв дві новини: першу - збір Сергія Притули на потреби спецпризначенців ГУР МО, а другу – договір студії Горбунова "Прототип Продакшн" і з ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України". Чоловік розкритикував витрату коштів подібним чином у період російсько-української війни, а також звернувся особисто до Горбунова з проханням ще раз обдумати рішення брати виділені державні мільйони на зйомки нового кінопродукту.

"У мене трошечки розриває бошку. Я вчора говорив з херсонськими нацгвардійцями, що їм потрібно і скільки це коштує. Я знаю, що збори падають. І я знаю, що ці дві новини діаметрально протилежні, вони знаєте, що роблять? Вони роблять найгірше. Вони роблять з українців, які є крутою, відчайдушною волонтерською нацією, націю, яка буде сповідувати принцип – моя хата з краю. І пофігу мені ЗСУ і все інше.

Шановний Юро, на чорта зараз використовувати державні 33 мільйони, коли в країні не вистачає дронів і засобів боротьби з дронами Росії, з РЕБАми, навіщо? Я звертаюсь публічно, бо я розумію, що ти не шантажем взяв ці гроші. Їх тобі виділили. І може, це відео почують ті, хто тобі виділили. Може, в них хоч щось спрацює", - сказав Кондратюк у ролику, який оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Не рахуйте чужих грошей: Лілія Ребрик відповіла на хейт через відпочинок на морі.

Після критики у свій бік Юрій Горбунов прокоментував ситуацію та записав відео на цю тему. Зокрема, у ролику він наголосив, що важливою є протидія російській пропаганді, в тому числі, через культурну сферу. Окрім того, він додав, що 33 мільйони грн на 24 серії серіалу - це невеликі гроші. Знаменитість підсумував, що гумор зараз потрібен, оскільки, за його словами, військовим теж потрібен позитив.

Юрій ГорбуновФото: instagram.com/gorbunovyuriy

“Ми постараємося за ці гроші зробити такий продукт, який буде відображати нашу сьогоднішню реальність, який буде надихати. Чому для нас важливо зараз знімати комедію? З початком великої війни ми дали сотні концертів для ЗСУ, я знаю, як військові хочуть позитиву, вони хочуть гумору, як вони реагують на анекдоти, на веселі історії. Тому я точно знаю, що гумор зараз потрібен”, - сказав Горбунов.

“Вони [росіяни] знімають сотні серіалів, фільмів, мультфільмів, де вони пропагують свій "рускій мір". Нам поки що немає чим відповісти, тому держава оголосила конкурс, на який ми відреагували. Продакшн, який в Україні, який знімає для українців. Ми на місці. Ми працюємо, ми створюємо робочі місця, ми запускаємо індустрію, ми рухаємо економіку. Крім того, всі права на цей серіал, як і на інші проекти, які виграли в цьому мистецькому конкурсі – будуть належати державі. І їхні прем’єри будуть відбуватися на тих каналах, які мають найбільше охоплення. І будуть на тих інтернет-платформах, які мають найбільше охоплення. Усе для того, щоб якомога більше українців їх побачило”, - додав чоловік Катерини Осадчої.

Згодом з’явилося офіційне роз’яснення від ДП "МПІУ" з приводу скандалу. За словами організаторів, механізм фінансування через інституції ДП "МПІУ" залишає за державою права на знятий матеріал. На конкурс було подано 123 заявки, 53 стали переможцями. Загалом на глядачів чекає понад 240 годин контенту, який вийде в ефірах різних українських телеканалів.

"Усі проекти-переможці мистецького конкурсу, якого б жанру вони не були - від новорічної комедії до військової драми чи мелодрами - відображають реалії нашого сьогодення і звертаються до різних сторін життя країни, що воює, та її громадян, і будуть зняті українською мовою...Частина прем’єр очікується вже цього року, більшість - наступного”, - йдеться в роз'ясненні.

Читайте на тему: Можу собі дозволити: блогерка Юлія Верба відповіла на хейт через новий Mercedes за 10 млн. гривень.

Користувачі мережі теж були не в захваті від почутої новини, і погодилися з думкою Ігоря Кондратюка. У численних коментарях під постом Горбунова вони розкритикували виникнення подібної ситуації, а також зауважили, що краще було б направити ці гроші на підтримку ЗСУ. theLime зібрав деякі висловлювання людей з цього приводу, їх ви можете побачити на сторінці нижче:

Фото: instagram

Фото: instagram

Фото: instagram

Фото: instagram

Фото: instagram

Фото: twitter

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни