RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

План – поставити весь світ на коліна: в Україні назвали справжню мету російських ударів по Одесі

Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон - знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування "зернового коридору": поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Росіяни били по Одесі ракетами п’яти видів: в Повітряних силах розповіли про наслідки атаки

За його словами, кремлівський план передбачає створення штучних умов загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи.

"Росіяни очікують, що через шантаж примусять Захід до перемовин і прийняття путінського "зернового ультиматуму" - відновлення експорту російського аміаку, зняття частини санкцій та інших обмежень", - вважає Данілов.

Знищення української інфраструктури, яка забезпечує функціонування "зернового коридору", на його думку, має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей.

"План - поставити світ на коліна і зробити росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї "енергетичної наддержави" путін хоче стати "зерновою надімперією", - зазначив Данілов.

За словами секретаря РНБО, Украіна розуміє і обізнана про ці наміри, належним чином відреагує і насамперед повною мірою відповість на вбивства і руйнування.

На його переконання, світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського "зернового коридору" під гарантії міжнародної безпеки.

Раніше ми розповідали про те, що Сили оборони за добу відбили 40 ворожих атак.

Вас може зацікавити:

Найпотужніший удар по історичному центру Одеси: нові кадри з місць атаки окупантів

Четверта ніч під обстрілами: фото наслідків і нові подробиці ударів росіян по Одещині

Окупанти обстріляли китайське консульство в Одесі: у Пекіні виступили із заявою