RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

З січня сидить за кордоном: нардеп від "Слуги народу" живе на Кіпрі і веде бізнес

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов зайшов ще далі нардепа Аристова, який любить дорогий відпочинок: він виїхав з України в січні 2023 року і відповідно не відвідує парламентські засідання і не голосує.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Читайте також: Скандал з відпочинком на Мальдівах: Арістову припинили повноваження нардепа

За даними журналістів, нардеп перебуває з сім’єю на Кіпрі, де має родинний маєток та розбудовує сімейний бізнес – його дружина стала співвласницею салону краси у Відні.

Згідно з даними джерел "Схем", востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Перед цим він пробув в Україні 10 днів, виїхавши 17 грудня 2022-го і повернувшись 11 січня цього року. Усього від початку повномасштабного вторгнення Андрій Холодов 12 разів виїжджав з України.

Відповідно до даних ВРУ, Холодов жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань в сесійній залі (46,75% голосувань). При цьому він дистанційно відвідує засідання комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, де є чинним заступником голови, під'єднуючись по відеозв’язку.

Перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко у коментарі "Схемам" зазначив, що він не знає, де Холодов.

В апараті парламенту повідомили, що у 2023 році відпустки народному депутату України не надавалися, відрядження за кордон не оформлювалися. Починаючи з 21 січня будь-які виплати йому не здійснювались.

"Схеми" виявили, що дружина нардепа, Катерина Шаховська, володіє будинком, вартістю у 6 млн євро, в елітному районі Відня. Вона позиціонує себе як дизайнерка одягу та є кумою Оксани Марченко – дружини Віктора Медведчука.

Холодов на неодноразові дзвінки та повідомлення журналістів не відповів.

Нардеп не вперше надовго виїжджає та пропускає засідання парламенту – раніше "Схеми" повідомляли, що перед закриттям авіасполучення через пандемію Covid він виїхав на Кіпр і не повертався навіть після звернення Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів.

Нагадаємо, екс-нардепу Арістову повідомили про підозру за службову підробку.

Вас також може зацікавити:

Рейс Вільнюс - Мальдіви: в СБУ розповіли, як нардеп Арістов підробив документи для виїзду, фото

Нардеп Дубінський засвітився на відпочинку з дівчиною у Барселоні: фото

Бізнес в окупації, зв'язки з ФСБ і не тільки: журналісти дізналися про діяльність нардепа від ОПЗЖ Пономарьова