RU  UA

Будуть "тьорки" з Патрушевим: кого Путін може зробити своїм наступником на виборах-2024

У березні 2024 року в Росії мають відбутися вибори президента: для чинного диктатора Володимира Путіна питання виборів стає особливо гостро, особливо після "бунту" Пригожина, а потім - ліквідації ватажка ПВК "Вагнер" .

Про те, кого Путін може зробити своїм наступником на посаді президента, в ефірі Апостроф TV розповів експерт аналітичного центру "OPAD" із Грузії Вахтанг Маїсая.

За словами експерта, Путін може вдатися до повторення т.зв. "операції "Преемник" 1999 року.

Читайте також: У Росії посилилася кланова боротьба: яструби вимагають ескалації війни та нової мобілізації

Тоді перший президент Росії Борис Єльцин перед звільненням з посади де-факто навів Путіна, на той момент голову ФСБ, згодом - прем'єр-міністра Росії - до влади.

Ваїсая вважає, що Путін може не піти на переобрання, а наступником може стати його колишній головний охоронець, нинішній губернатор Тульської області Олексій Дюмін.

Ще за трон, ймовірно, боротиметься впливовий клан силовиків на чолі з нинішнім секретарем Ради безпеки РФ, екс-керівником ФСБ Миколою Патрушевим: у свою чергу той може запропонувати кандидатом у президенти свого сина Дмитра, нинішнього міністра сільського господарства Росії.

"Скоріше за все, між Дюміним і Патрушевим будуть основні "тьорки". Путін не піде на п'ятий термін, тому що таке буде надто навіть для російської авторитарної системи, тому Путін може вибрати для себе якийсь новий статус - умовного "лідера нації", що - На кшталт Сталіна. Назарбаєв свого часу хотів собі приміряти такий статус "лідера нації", але все одно основна боротьба розгорнеться між Дюміним і Патрушевими", - заявив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, де поховали Євгена Пригожина.

  • Вас може зацікавити:

"Літак може розсипатися": в мережі згадали пророцтво Пригожина, відео

Кремлівська вендетта: за що поплатився Пригожин

"Ми не це мали на увазі": Зеленський прокоментував ліквідацію Пригожина, відео