RU  UA

В Росії посилилася кланова боротьба: яструби вимагають ескалації війни і нової мобілізації

У Росії клан силовиків розпочав черговий етап протистояння з кланом військових на чолі з главою Міноборони Сергієм Шойгу та начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим.

Про це в ефірі Апострофа TV розповів експерт аналітичного центру OPAD з Грузії Вахтанг Маїсая.

Читайте також: Підтримали Пригожина? ФСБ закликає Путіна звільнити двох топ-силовиків

За його словами, клан кремлівських спецслужбистів, на чолі якого стоять, зокрема, секретар Ради безпеки РФ Миколи Патрушев, голова корпорації "Роснефть" Ігор Сєчін, голова ФСБ Олександр Бортніков, вимагають усунення Шойгу та Герасимова із заміною їх на таких персон як колишній головний охоронець Путіна генерал Олексій Дюмін.

Силовики розуміють, що війна проти України зайшла у стратегічний глухий кут, вихід з якого закривається з кожним днем. Вони також вимагають більш агресивної війни з Україною з паралельним переведенням усієї РФ на військові рейки та з мобілізацією.

Згідно з їхніми планами, під рушницю потрібно поставити близько мільйона людей – приблизно 450 тис. самі мобілізовані та ще 600-650 тис. буде контрактниками. Причому на контракт беруть не лише громадян РФ, а й вихідців із інших країн. Активно агітують серед трудових мігрантів із Центральної Азії, яким пропонують підписати контракт в обмін на отримання російського паспорта.

"Наскільки мені відомо, що і громадян Грузії, які давно живуть та працюють у Росії, намагаються вербувати на війну. Також серед цих контрактників можуть бути найманці із "дружніх держав". Не виключено, що під час свого недавнього візиту до Північної Кореї Шойгу обговорював прибуття на фронт та найманців із КНДР. Друга проблема полягає в тому, що у РФ виникають проблеми із озброєннями, тому вони впадають у залежність від постачання з Ірану та КНДР. Далі, третя проблема, що у РФ заглух технологічний прогрес і вони можуть істотно збільшити можливості власного ВПК.Зазначені фактори штовхають клан силовиків на спроби змістити Шойгу та Гермасимова, поставивши замість них своїх поплічників", - зауважив Вахтанг Маїсая.

Нагадаємо, російський опозиційний політолог Андрій Піонтковський заявив, що після невдалого заколоту ПВК "Вагнер" у російського диктатора Володимира Путіна залишилась одна людина, на яку він ще може розраховувати.

  • Вас також може зацікавити:

"Знімемося з позицій і підемо на виручку Баті": російські десантники пригрозили Шойгу бунтом

Пригожин як бог: чому Путін покарав інших і забув про свого "кухаря"

Суровікіна позбавили повноважень: в ГУР розповіли, що сталося з "м’ясником Алеппо"