RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вагон-гараж, ательє і електростанція: як виглядає бронепотяг, на якому Кім Чен Ин приїхав в Росію

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув до Росії для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка, ймовірно, буде зосереджена на постачанні зброї та боєприпасів для російської армії на розкішному бронепоїзді.

Про це диво північнокорейської інженерної думки пише The Washington Post.

Читайте також: Альянс китайських бовдурів: як Путіна "опускають" до рівня КНДР

За інформацією видання, Кім прибув до Путіна у Владивосток. Лідер КНДР рідко виїжджає за межі Північної Кореї з того часу, як узяв на себе керівництво країною після смерті свого батька Кім Чен Іра у 2011 році. Через страх польотів лідер КНДР на великі відстані пересувається виключно бронепоїздом.

Як виглядає бронепоїзд Кіма

Склад пофарбований у зелений та жовтий кольори. Всередині вагонів видно глянсово-білі інтер'єри з довгими столами для брифінгів та моніторами з пласким екраном. Також у вагонах обладнані приміщення з червоними шкіряними кріслами. Всього у поїзді 90 вагонів. Деякі з них можуть бути призначені для перевезення транспортних засобів: у спеціальних приміщеннях знаходяться два броньовані автомобілі Mercedes.

Поїзд Кіма повільний та важкий

Поїзд Кіма може розвинути швидкість лише до 60 км/годину. Низька швидкість поїзда пояснюється його великою вагою через додаткову броню, встановлену на вагони. Додатковими бронелистами обладнано два вагони, які північнокорейський лідер використовує для житлових та службових цілей. Зазначається, що вагони у потязі радянського виробництва, але згодом були модифіковані.

Під час пересування поїзд лідера КНДР провокує збої у графіку руху інших поїздів з міркувань безпеки. Близько 100 агентів служби безпеки Кіма перевіряють усі станції на наявність потенційних загроз, а на станціях відключають електрику, щоб не допустити руху інших поїздів. Існує також велика група матеріально-технічного забезпечення, до якої входять ще два поїзди, транспортні літаки Іл-76 та гелікоптери Мі-17. При поїздках Кіма один поїзд забезпечує безпеку колій, у другому їде лідер КНДР з наближеними, а третій поїзд перевозить допоміжний персонал і охоронців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що диктатор КНДР Кім Чен Ин готовий укласти з президентом РФ Володимиром Путіним угоду про постачання зброї для російської армії.

Вас також може зацікавити:

Бабусі Путіна записали нове відео - Кімушка, ми на тебе чекаємо

Альянс жебраків вигнанців: навіщо Шойгу полетів до Північної Кореї

Північна Корея погрожує мобілізувати гігантську армію для війни проти США