RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Кім Чен Ин вже в Росії: як КНДР підтримує війну Москви проти України

Бронепоїзд із північнокорейським диктатором сьогодні дістався РФ, де у Кім Чен Іна запланована зустріч із Володимиром Путіним.

Відео прибуття поїзда оприлюднюють російські пропагандисти.

Читайте: Кім, дай патрони: чи отримає Путін зброю від КНДР

Зазначається, що бронепоїзд прибув до найпівденнішого населеного пункту Далекого Сходу Росії на станцію Хасан у Приморському краї.

На єдиному прикордонному переході мережі РЖД із КНДР лідера Північної Кореї зустрів голова Мінприроди Росії Олександр Козлов. У той же час приморський губернатор Олег Кожем'яко встиг провести з Кім Чен Іном переговори.

За інформацією західних джерел, КНДР готова підписати з Росією угоду про постачання зброї, снарядів та ракет малої дальності. У відповідь Пхеньян розраховує отримати валюту, зерно, військові технології та нафту.

Як зазначає ресурс "Слово і справа", Північна Корея практично завжди підтримує агресивні дії РФ щодо України. У 2014 році Пхеньян назвав "цілком виправданим приєднання Криму до Російської Федерації", а в 2022 відмовився засудити повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

У липні минулого року Північна Корея визнала "незалежність" так званих Донецької та Луганської народних республік. У відповідь Україна розірвала із країною дипломатичні відносини.

Через деякий час у США заявили, що Москва почала закуповувати у КНДР артилерійські снаряди та ракети. Як пізніше підтвердив глава української розвідки Кирило Буданов, Північна Корея постачає РФ снаряди 152-го та 122-го калібрів.

Нагадаємо, що цей "вояж" став першою поїздкою Кім Чен Іна за межі Корейського півострова за чотири роки.

  • Вас може зацікавити:

Вагон-гараж, ательє та електростанція: як виглядає бронепоїзд, на якому Кім Чен Ин приїхав до Росії

Кім наш: у бабусь Путіна зовсім поїхав дах

Альянс жебраків та ізгоїв: навіщо Шойгу полетів до Північної Кореї