RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Байден виступив на Генасамблеї ООН: стали відомі головні тези

У вівторок, 19 вересня, президент США Джо Байден, виступаючи з промовою перед 78-ю Генеральною Асамблеєю ООН, заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками не дозволять роздробити Україну. Пообіцяв подальшу підтримку українців, солідарність у захисті суверенітету, територіальної цілісності і свободи.

Його виступ транслював Державний департамент США у Youtube.

Читайте також: США оголосили нові санкції проти РФ: в списку - турецькі, словенські і фінські компанії

Головні тези з виступу президента США

За словами Байдена, відповідна підтримка є не лише внеском у майбутнє України, це також інвестиція у майбутнє кожної з країн, які прагнуть жити у світі, заснованому на правилах, рівних для всіх націй, і які захищатимуть права усіх країн, незалежно від того великі вони, чи малі.

Також американський лідер закликав світову спільноту не йти на поступки Росії. При цьому зауважив, що Сполучені Штати підтримують зусилля України у питанні досягнення дипломатичного врегулювання задля справедливого і міцного миру. Він наголосив, що виключно Росія несе відповідальність за війну і тільки від неї залежить її негайне припинення.

Однак назвав неприйнятною можливість піти на поступки РФ, які стосуються окупованих українських територій для швидкого завершення війни.

"Тільки Росія стоїть на шляху до миру, тому що ціна миру для Росії - це капітуляція України, її територія та її діти", - зауважив Байден.

Він зазначив, що жодна з країна-членів ООН не зможе почуватися захищеною у разі, якщо світ дозволить "розчленувати Україну" та відмовиться від головних принципів Статуту ООН заради умиротворення країни-агресора.

"Ми маємо протистояти цій неприкритій агресії сьогодні і стримувати інших потенційних агресорів завтра. Саме тому США разом із нашими союзниками та партнерами по всьому світу будуть і надалі підтримувати мужній народ України, який захищає свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу", - сказав президент США.

Він переконаний, що не можна жертвувати суверенітетом і територіальною цілісністю. Висловив спільне бажання завершити війну в Україні та наголосив, що ніхто не прагне цього більше, аніж самі українці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 18 вересня прибув у Сполучені Штати. Він планує провести зустріч з американським президентом у Вашингтоні в четвер, 21 вересня.

  • Вас також може зацікавити:

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: співрозмовники назвали дату

США оголосили допомогу Україні на $400 млн: повний список озброєння

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16, відео