RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

США оголосили нові санкції проти РФ: в списку - турецькі, словенські і фінські компанії

Сьогодні у четвер, 14 вересня, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки повідомило про санкції, які були введені країною проти російських олігархів, посадовців та компаній, що мають стосунок до військово-промислового комплексу країни-агресора та сприяють війні проти України.

Про це оголосив Мінфін США.

Читайте: У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

Персональні санкції були введеЗагалом до санкційного списку Міністерства фінансів США додались майже 100 фізичних та юридичних осіб. У свою чергу Державний департамент США окремо запровадив ще й візові обмеження проти понад 70 росіян.ні проти президента російського виробника рухомого складу АТ "Трансмашхолдинг" Андрія Бокарєва та його дружини, які мають зв’язки з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, а також бізнес-партнера Бокарєва, засновника АТ "Уральська гірничо-металургійна компанія" Іскандара Махмудова разом із сином Джахангіром.

Санкції також ввели проти заступника Шойгу Олексія Криворучка й головного конструктора авіаційного двигунобудівного науково-технічного комплексу "Союз" й члена ради директорів Балашихинського літейно-механічного заводу Мкртича Окрояна разом з його родиною.

"Сьогоднішні санкції спрямовані на осіб, які отримують вигоду та підтримують жорстоку війну, яку Росія почала проти України", – йдеться в повідомленні.

Також під санкційні обмеження потрапили Гаврилов-Ямський машинобудівний завод "Агат" АТ "Звезда", яке входить до складу "Ростеху", Науково-дослідний інститут машинобудування та Ульяновський патронний завод, що є компаніями, причетними до російського ВПК.

Окрім того, США покарав мережу з двох фінських логістичних компаній Siberica Oy і Luminor Oy, які відправляли в РФ широкий спектр електроніки, зокрема камери для дронів, оптичні фільтри та літієві батареї. Власниками цих компаній є француз Габріель Темін та естонка Катрін Естер Темін.

Крім того, обмеження застосували й до турецьких компаній Margiana Insaat Dis Ticaret Limited Sirketi, що постачала Росії дрони та високотехнологічні компоненти, а також Demirci Bilisim Ticaret Sanayi Limited Sirketi, яка відправляла до Москви датчики й вимірювальні інструменти.

Санкції наздогнали й словенську Arktec Tehnologije na Podrocju Elektronike doo, яка пов'язана з підсанкційним російським ТОВ "АК Мікротех", що сприяє отриманню Росією іноземних напівпровідникових технологій, а також дочірнє підприємство бельгійської компанії AGD Diamonds, яке займається пошуком, розвідкою, виробництвом, видобутком і перероблюванням корисних копалин.

Загалом до санкційного списку Міністерства фінансів США додались майже 100 фізичних та юридичних осіб. У свою чергу Державний департамент США окремо запровадив ще й візові обмеження проти понад 70 росіян.

Нагадаємо, що Росії вдалося обійти санкції та експортний контроль, введені країнами Заходу, і вона наростила виробництво ракет навіть вище довоєнного рівня.

  • Вас може зацікавити:

Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

Озброює Росію гвинтокрилами і БПЛА? Китай опинився в центрі нового скандалу

ЄС, США, Канада та Велика Британія ввели нові санкції проти РФ: у списках Кіркоров і Харатьян