RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Польський МЗС викликав посла України через скандальну заяву Зеленського

Посла України Василя Зварича викликали до МЗС Польщі у зв'язку із заявою президента України Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН.

Про це повідомляють Wiadomości.

Читайте: "Жодних домовленостей з терористами": головне з виступу Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН

"20 вересня цього року посол України в Польщі В. Зварич був терміново викликаний у МЗС. Посла прийняв заступник державного секретаря МЗС Павло Яблонський", - йдеться у заяві МЗС.

Василь Зварич

"Заступник міністра передав рішучий протест польської сторони проти заяв президента Володимира Зеленського вчора на Генеральній Асамблеї ООН, в яких стверджувалося, що деякі країни ЄС симулюють солідарність, опосередковано підтримуючи Росію. Заступник глави МЗС зазначив, що ця теза щодо Польщі не відповідає дійсності і, більш того, особливо несправедлива щодо нашої країни, яка підтримує Україну з перших днів війни", - додали у заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі звернули увагу на заяву українського лідера, який розповів про зерновий конфлікт.

Зеленський нагадав, що Україна працює над збереженням експортних маршрутів для перевезення зерна.

"Занепокоєно бачити, як у цей час деякі в Європі підривають солідарність і влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони відіграють власну роль, але вони допомагають підготувати сцену для московського актора", - зазначив президент, натякаючи на обмеження, введені Польщею, Угорщиною та Словаччиною.

Після цього президент Польщі Анджей Дуда скасував зустріч із Володимиром Зеленським у Нью-Йорку. Обидва політики мали виступити в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, що з наступного року Польща, найімовірніше, не продовжить фінансову підтримку мільйонів українських біженців.

  • Вас може зацікавити:

Заборона українського зерна: уряд Польщі ухвалив рішення і звернувся до ЄС

Три країни ЄС вийшли з платформи по зерну з України: стала відома причина

Україні не вистачає зброї для перемоги: Дуда закликав світ діяти вже зараз