RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Заборона українського зерна: уряд Польщі ухвалив рішення і звернувся до ЄС

Польській Уряд сьогодні на своєму засіданні ухвалив резолюцію щодо продовження заборони на імпорт українського зерна після того, як у п'ятницю, 15 вересня, завершаться обмеження на рівні Євросоюзу.

Про це повідомляє Міністерство розвитку та технологій Польщі.

Читайте: Кілька країн ЄС хочуть продовжити обмеження на імпорт зерна з України

Зазначається, що Рада міністрів Польщі ухвалила резолюцію "щодо дій, спрямованих на продовження запобіжних заходів щодо імпорту окремих видів сільськогосподарської продукції з України".

Рада міністрів також закликала Єврокомісію продовжити заборону на імпорт зернових з України після 15 вересня. "В іншому разі Польща запровадить власну заборону на національному рівні. Заборона залишатиметься чинною до врегулювання відносин в аграрних питаннях між Польщею та Україною", – йдеться у документі.

У польському уряді наголошують, що не можуть погодитися з тим, "аби українське зерно дестабілізувало внутрішній аграрний ринок".

Польща допомагає сусідам, але також має й захистити польських фермерів, – зазначається в резолюції.

"Заборона на ввезення чотирьох зернових дала хороші результати – велике зростання транзиту зерна. У січні 2023 року транзит пшениці та кукурудзи через Польщу становив 114 тис. тонн, у березні 120 тис тонн, а в червні вже 260 тис. тон", - йдеться у повідомленні Уряду.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Польща розмірковує про продовження заборони на ввезення в країну продукції українських агровиробників окремо від Європейського Союзу.

  • Вас може зацікавити:

"Дозволить вдихнути нове життя": чому для України так важливо відновити експорт зерна

Кінець зернової кризи? Що відбувається з експортом до ЄС

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучена дата укладання