RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Три країни ЄС вийшли з платформи по зерну з України: стала відома причина

Угорщина, Польща та Словаччина вийшли із "зернової" платформи Єврокомісії. У комісії залишаться Болгарія, Румунія та безпосередньо сама Україна.

Про це повідомляє PAP.

Читайте також: Заборона українського зерна: уряд Польщі ухвалив рішення та звернувся до ЄС

Повідомляється, що Міністерство економіки України самостійно прийматиме рішення про видачу дозволів на експорт зерна до Євросоюзу, зокрема до прикордонних з Україною держави, навіть якщо вони будуть проти видачі цього документа.

Дозволи на експорт зерна з України узгоджуватимуться з європейськими країнами та Єврокомісією, але незалежно від результатів консультацій остаточне рішення ухвалюватиме саме Київ.

Джерело видання в ЄС заявило, що після заяви України про порушення справи проти Польщі, Угорщини та Словаччини у Світовій організації торгівлі (СОТ) країни відмовилися брати участь у роботі платформи з українського зерна в Брюсселі.

У роботі платформи взяли участь представники Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Болгарії, Єврокомісії та України.

"Польща, Угорщина та Словаччина відмовляються від участі в роботі платформи через процедурну розсудливість і той факт, що Україна може використовувати інформацію, надану в рамках координаційної платформи, проти цих трьох країн у розглядах у СОТ", - повідомило джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Польща розмірковує про продовження заборони на ввезення в країну продукції українських агровиробників окремо від Європейського Союзу .

  • Вас може зацікавити:

"Дозволить вдихнути нове життя": чому для України так важливо відновити експорт зерна

Кінець зернової кризи? Що відбувається з експортом до ЄС

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучено дату укладання