RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

СБУ затримала кума Медведчука, чия банда займалась рекетом: фото і відео

СБУ затримала депутата-кума одіозного Віктора Медведчука - Івана Чубирка. Він займався рекетом на Закарпатті. Йому та спільникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Читайте також: Операція "Орденоносець": що чекає на Шуфрича за його шашні з РФ

Він є депутатом облради, а серед злочинців має статус кримінального авторитета.

СБУ не розкриває імені затриманого, але з відкритих джерел "Апострофу" стало відомо, що йдеться про депутата Закарпатської обласної ради 8-го скликання від забороненої партії ОПЗЖ Івана Чубирка.

"Зловмисник є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року кримінальник навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого було позбавлено депутатського мандата", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Чубирко є лідером банди, яка "намагалась тримати в страху" мешканців Закарпаття та "вибивала" з них гроші за такою схемою: створювали штучні конфліктні ситуації чи вигадані "комерційні" спори, а далі вимагали гроші за їхнє вирішення. Якщо відмовлялися платити - погрожували насильством та "конфіскацією" приватного майна.

"Депутат разом зі своєю "правою рукою" – ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 135 тис. доларів США. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати всієї суми вигаданого "боргу". Співробітники СБУ затримали депутата та його спільника "на гарячому" під час передачі їм першої частини грошей у розмірі 20 тис. доларів від постраждалого підприємця", - зазначили у пресслужбі СБУ.

Слідчі провели обшуки на роботі та у будинку Чубирка та його спільників. За їхніми результатами, було виявлено речові докази рекету. Їх затримали та готуються повідомити про підозру за двома статтями ККУ: частина 4 статті 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та частина 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Наразі їх планують тримати під вартою та триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх людей, які причетні до діяльності відповідного кримінального угруповання.

Обережно! Відео містить нецензурну лексику. 18+!

Нагадаємо, 9 серпня Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата від партії "Слуга народу" Андрія Холодова, який є кумом Віктора Медведчука.

  • Вас може зацікавити:

Женевські "канікули": зятя службовця ГУР помітили на віллі російського олігарха

Коломойський приїхав до суду у формі клубу, який знищив власними ж руками: кадри

Катували людей і погрожували військовому вбити вагітну дружину: кадри затримання банди рекетирів