RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Женевські "канікули": зятя службовця ГУР помітили на віллі російського олігарха

Зятя ексдепутата Євгена Червоненка Олексія Кавиліна помітили на віллі російського підсанкційного олігарха В’ячеслава Кантора у Женеві – він це заперечує.

Про це йдеться в розслідуванні “Української правди” “Лондонград 2. УП знайшла родича українського політика вдома у російського олігарха“.

Так, журналісти помітили Олексія Кавиліна в резиденції російського олігарха В'ячеслава Кантора у Женеві. При цьому він стверджує, що не може собі пригадати, чи відвідував будинок Кантора, та називає це неможливим.

Кавилін колись працював у головному управлінні державної фіскальної служби в Київській області і є зятем Євгена Червоненка, якого, за словами деяких, пов'язують із ГУР.

На запитання про свого зятя, Червоненко відповів, що не любить, коли втручаються у його особисте життя. За словами ексдепутата, Кавилін і Кантор підтримують довгострокові стосунки. Зокрема, Червоненко раніше обіймав посаду віцепрезидента Європейського єврейського конгресу, а Кантор був президентом цього об'єднання.

Читайте також: Розкіш під час війни: українців обурив автопарк нардепів на майже $3 млн

Євген Червоненко також наголосив, що його зять працює і проживає в Україні. При цьому, його виїзди за межі країни під час війни здійснюються з дотриманням усіх офіційних правил і відповідних дозволів. Повідомляється, що від початку року, він виїжджав за кордон п'ять разів, зокрема, за листами ГУР. Під час одного з цих виїздів Олексій Кавилін відвідав будинок російського олігарха В'ячеслава Кантора.

Нагадаємо, з 2002 по 2005 рік Червоненко обіймав посаду народного депутата від блоку Віктора Ющенка. З 4 лютого по 28 вересня 2005 року він виконував обов'язки міністра транспорту і зв'язку України в уряді Юлії Тимошенко. З 8 грудня 2005 по 24 грудня 2007 року він обіймав посаду голови Запорізької обласної державної адміністрації.

У лютому 2022 року Червоненко заявив, що Росія атакує Україну "лише у випадку атаки самого Києва", і назвав інформацію про можливий напад "інформаційною операцією США". Він назвав війну на Донбасі "громадянською", а також стверджував, що "не можуть бути мільйони людей терористами", заперечуючи окупацію Донбасу. В ефірах Червоненко систематично перекладав відповідальність за вирішення конфлікту на українську владу та пропагував відновлення співпраці з Росією. Російські ЗМІ часто цитували Червоненка, де він говорив про "переворот 2014 року", визнавав "ДНР/ЛНР" і в жовтні 2021 року заявив, що Зеленський "пропустив можливість налагодити відносини з Путіним, оскільки не привітав його з Днем народження".

Раніше ми писали, що СБУ показала маєток Симоненка.

  • Вас може зацікавити:

Екссоратник Медведчука замовив убивство депутата у Вінницькій області: фото та відео

Скандальних Торохтія та Гунька виключили з фракції "Слуга народу": фото документів

В Україні судитимуть екснардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років ув'язнення