RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Катували людей і погрожували військовому вбити вагітну дружину: кадри затримання банди рекетирів

Правоохоронці знешкодили у Житомирській області потужне злочинне угруповання, яке займалося рекетом, вимагаючи від військовослужбовця 190 тис. грн.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Читайте: Побили та вкрали велику суму грошей: у Києві затримали зловмисників, фото

Зазначається, що зловмисники вибивали з людей великі суми коштів під вигаданими приводами або через штучно спровоковані конфліктні ситуації, а у разі відмови платити, учасники банди викрадали людей та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень у місті Коростишів, де застосовували до потерпілих особливо жорстокі тортури.

Зловмисники погрожували покалічити, а потім вбити вагітну дружину українського воїна, якщо він не передасть рекетирам 190 тисяч грн.

Як уточнили в Офісі генпрокурора, спочатку зловмисники назвали меншу суму, але при зустрічах щоразу додавали "відсотки".

Коли грошей не отримали, доставили військового за місцем проживання одного з учасників групи, де завдали йому численних побоїв із застосуванням спортивного знаряддя.

Окрім того, вони вимагали 70 тис грн у жителя Коростишева. Після погроз чоловік був змушений передати вимагачам частину "боргу".

За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє місцевих кримінальників, які залучили до банди своїх знайомих, які раніше вже притягувались до відповідальності за особливо тяжкі злочини.

У результаті спецоперації Служба безпеки затримала двох лідерів та шістьох активних учасників банди на спробі передачі їм частини грошей.

Як повідомили у поліції, під час обшуків за місцем проживання фігурантів та в їхніх авто виявлено понад 100 тисяч гривень, майже 6000 євро, зброю, наркотичні речовини, мобільні телефони, банківські картки та списки "боржників".

Залежно від ролі та участі у злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані за такими статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження),

- ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами),

- ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту),

- ч. 3 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).

Також перевіряється інформація про зґвалтування фігурантами декількох жінок.

Вісьмох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, що минулого року у Києві грабіжники мало не вбили матір військовополоненого.

  • Вас може зацікавити:

Готувала замах на Зеленського: у Миколаєві взяли на місці злочину шпигунку РФ

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців", фото

"Тилові щури": командирів однієї з бригад звинувачують в оборудках на мільйони гривень