RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У відносинах Росії з Ізраїлем поставлено жирну "крапку": що відомо

Напад ХАМАС на Ізраїль поклав кінець добрим відносинам між ізраїльським прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху та російським диктатором Володимиром Путіним, країна якого допомагала бойовикам.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також: "Прикрывайте!": в мережі оприлюднили доказ причетності росіян до нападу на Ізраїль

Раніше лідери підтримували зв'язок телефоном, Нетаньягу навіть оголошував про позаблоковий підхід до війни в Україні, відмовившись надавати Києву летальну зброю чи системи ППО, незважаючи на тиск від Заходу.

"Тепер, після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ці розмови, схоже, припинилися. Путін - один з небагатьох світових лідерів, який не подзвонив Нетаньягу, щоб висловити співчуття у зв'язку з загибеллю понад 1 300 ізраїльтян, вбитих ХАМАСом під час цієї атаки", - зазначає видання.

Як пише WSJ, у пошуках зброї та союзників російський президент трансформував свої відносини з Іраном та зміцнив зв'язки з арабськими країнами, такими як Єгипет, Ірак і Об'єднані Арабські Емірати з початку повномасштабної війни в Україні.

"Тепер Москва розглядається як закладка основи стратегічних відносин з Ісламською республікою, яка постачала тисячі БпЛА Shahed", - додали у виданні.

У свою чергу, РФ надала Ірану навчально-тренувальні літаки Як-130 та розглядає можливість продажу Су-35, що може змінити баланс повітряних сил на Близькому Сході.

Водночас обійми Ірану та Росії поширились на спонсорований Тегераном ХАМАС. За рік щонайменше дві делегації високого рівня прилітали до Москви на перемови, а на цих вихідних бойовики подякували Путіну за позицію щодо "триваючої сіоністської агресії проти нашого народу і його неприйняття облоги Гази". Зокрема, РФ не засудила атаку ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо, 15 жовтня ізраїльські військові ліквідували топ-командира ХАМАСу, який влаштував різанину в двох кібуцах.

  • Вас може зацікавити:

Ізраїль готує наземну операцію, Іран попередив про відповідь на "геноцид"

Криптобіржа з Росії обслуговує терористів ХАМАС: деталі розслідування

Путін за гроші: скільки платить диктатор, щоб з ним побачилися інші президенти