RU  UA

Путін удає, що рукоподаваний: що криється за несподіваним візитом диктатора до Китаю

У вівторок, 17 жовтня, російський диктатор Володимир Путін прибув до Китаю, де має зустрітися з лідером КНР Сі Цзіньпіном. Таким чином РФ намагається продемонструвати свою готовність до псевдо-дипломатичних кроків.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог-міжнародник Микола Волківський.

За його словами, візит Путіну до Китаю був досить неочікуваним, оскільки про нього ніхто не знав напередодні. І наразі важливо буде спостерігати за будь-якими заявами, як від самого президента РФ, так і від представників Китаю.

"Зрозуміло, що Російська Федерація намагається зробити якісь альтернативні союзи. Ми бачили намагання БРІКСу і те, що БРІКС розширився після саміту, який відбувався в Йоганнесбурзі на початку вересня цього року. Зрозуміло, що у свою чергу Російська Федерація намагається знайти альтернативні шляхи вирішення своєї дипломатії, і можливо, що це саміт, який буде проходити в Китаї, буде альтернативою тому саміту, який буде вже відбуватися в Сан-Франциско через місяць", - пояснив політолог.

Читайте також: Удар в спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії

Він наголосив, що і РФ, і США знаходяться на одній платформі АТЕС, проте офіційного запрошення від Америки на участь у саміті в Сан-Франциско у листопаді цьогоріч, Росія не отримувала.

Досить ймовірно, що під час візиту Путін намагатиметься домовитися про постачання зброї з Китаю у Росію.

"Але не варто забувати про те, що у квітні відбулася телефонна розмова між Володимиром Зеленським та лідером Китаю, а також візит спеціального представника Китаю по Європі і Азії Лі Хуея, і тоді був узгоджений певний план дій між Китаєм і Україною, то я думаю, що цього кроку взагалі не варто очікувати, тому що зрозуміло, що Китай також стане ще більш ізольованим. Я думаю, що побоювання ці можуть бути, але справжнього дипломатичного підтвердження цього, чи фізичного, ми поки що не можемо знаходити", - резюмував Микола Волківський.

Раніше ми писали, що в Росії подякували Китаю за безпілотники.

  • Вас може зацікавити:

Кремль збільшив витрати на війну: що запланувала РФ на 2024 рік

США готують для України велику партію БПЛА Switchblade 600: їх вже високо оцінили у ЗСУ

Росія отримала від КНДР 1000 контейнерів військового вантажу: що відомо