RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Ніхто не вірить у перемогу, як я": головні тези статті Time про Зеленського

Президент України Володимир Зеленський з'явився на обкладинці Time. Торік цей журнал надав українському президенту титул "Людина року".

Інтерв'ю з українським президентом оприлюднено на сайті видання.

Читайте також: На Мальті завершився саміт за формулою світу в Україні: головні підсумки

На титульну сторінку листопадового номера журналу Time потрапила цитата Зеленського: "Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Ніхто", сказана після поїздки до США у вересні.

Оглядач Time Саймон Шустер, з посиланням на анонімних співрозмовників в оточенні президента України, пише, що Зеленський "відчуває себе зрадженим західними союзниками", які "залишили його без засобів для перемоги у війні, а лише для того, щоб вижити в ній". Проте він не збирається відмовлятися від бойових дій і йти на перемир'я з окупантами, а його віра у перемогу України "турбує деяких його радників".

"Третя світова війна може початися в Україні, продовжитися в Ізраїлі, а звідти переміститися в Азію, а потім вибухнути ще деінде" , - сказав Зеленський і додав, якщо росіян не зупинити в Україні, бойові дії швидко поширяться за її межі.

Видання зазначає, що останній візит Зеленського до Вашингтона, де він виступав перед Конгресом та вів переговори з президентом Байденом, не дав результатів, на які він сподівався. Однак президент України "має намір виграти війну на українських умовах і змінює тактику, щоб досягти цього". Зазначається, також, що Зеленський втратив "звичайний блиск оптимізму, почуття гумору та вміння пожвавити зустріч у військовому кабінеті жартами".

"Тепер він приходить, отримує новини, віддає накази і йде", - каже один із давніх членів його команди.

Інший представник оточення президента каже, що більше Зеленський відчуває розчарування через західних союзників. Він вважає, що партнери не дають усіх засобів для перемоги у війні, а лише частину, щоб вижити у ній. Однак Зеленський має намір продовжувати воювати, а "його віра в остаточну перемогу України над Росією набула такої форми, яка турбує деяких його радників і межує з месіанством". Питання перемир'я залишається табу в команді президента.

"Для нас це означає залишити рану відкритою для майбутніх поколінь. Можливо, це заспокоїть деяких людей усередині нашої країни та за її межами, принаймні тих, хто хоче за будь-яку ціну довести справу до кінця. Але для мене це проблема, тому що ми залишаємося із цією загрозою і лише відстрочимо її повернення”, - цитує видання слова Зеленського.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що соліст U2 Боно намалював портрет Зеленського для обкладинки журналу The Atlantic.

  • Вас також може зацікавити:

Parimatch на суді проти Зеленського представляє адвокат найбагатшого російського олігарха Мельниченка

Приклад стійкості та мужності: Орландо Блум поділився враженнями після знайомства із Зеленськими

Велика честь та мрія: Олена Зеленська прокоментувала свою появу на обкладинці Vogue