Лайм

Соліст U2 Боно намалював портрет Володимира Зеленського для обкладинки журналу The Atlantic: фото

Музикант підтримує Україну

Серед світових знаменитостей, які послідовно підтримують Україну від початку повномасштабної війни - учасники ірландської рок-групи U2 Боно (справжнє ім'я - Пол Девід Х'юсон) та Едж (Девід Хауелл Еванс). Музиканти висловилися у соцмережах і на публічних заходах, змінювали слова своїх пісень на честь України, виступали у київському метро у травні 2022 року.

На цьому підтримка U2 України не закінчилась. Боно, який є не лише фронтменом гурту, а й талановитим художником, намалював Володимира Зеленського. Портрет президента України опублікували на обкладинці червневого номера американського журналу The Atlantic - одного з найстаріших та найреспектабельніших періодичних видань США.

Фото: twitter.com/TheAtlantic

Боно розповів головному редактору Джеффрі Голдбергу, що він іноді переробляє та переосмислює обкладинки Atlantic на своєму iPad, тому його запросили ілюструвати червневий випуск. "Боно турбують питання свободи та гідності", - пише Голдберг у примітці редактора.

Читайте також: Приклад стійкості та мужності: Орландо Блум поділився враженнями після знайомства із Зеленськими.

Портрет Володимира Зеленського виконаний у стилі поп-арт – блакитні обриси обличчя на жовтому тлі. "Вибір між свободою та страхом. Репортаж із фронту", - говорить заголовок.

"Майбутнє демократичного світу визначатиметься тим, чи зможуть українські військові вийти з глухого кута з Росією і відкинути країну назад — можливо, навіть назавжди з Криму", -йдеться у підводці до публікації.

У 2022 та 2023 роках фото Володимира Зеленського публікували на обкладинках різних світових видань, включаючи Time, Der Spiegel, Vanity Fair. Портрети першої леді Олени Зеленської також з'являлися на обкладинках Vogue USA, The Guardian, Time.

Боно та Едж опинилися серед зарубіжних знаменитостей, яких Володимир Зеленський нагородив напередодні Дня Незалежності 2022 року. Орден "За заслуги" ІІІ ступеня відзначає внесок музикантів у підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також популяризацію нашої країни у світі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля