RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Росії зняли санкції з Мураєва: де зараз екснардеп-утікач

Кабінет міністрів Росії зняв санкції з підозрюваного у державній зраді депутата Верховної Ради України та голову забороненої партії "Наші" Євгена Мураєва.

Про це пише одне із пропагандистських видань агресора.

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками до Мураєва: фото

"Кабмін РФ виключив колишнього депутата Верховної Ради Мураєва з переліку осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді екснардепу Євгену Мураєву. Його звинувачують у підривній діяльності проти України. За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Він цілеспрямовано використав власний медіаресурс для маніпулювання громадською думкою українців на користь РФ. Мураєву загрожує до 15 років ув'язнення.

Євген Мураєв був нардепом двох скликань від Партії регіонів та від забороненого "Опозиційного блоку". До початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну він провадив активну політичну діяльність. На початку березня 2022 року Мураєв виїхав до Росії через окуповану тоді територію Київської області. Також була інформація, що 45-річний Мураєв з сім'єю живе у столиці Австрії Відні, "іноді буває" у столиці Словаччини Братиславі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що РНБО запровадила санкції проти телеканалу "Наш".

  • Вас також може зацікавити:

Допомагав знімати фейкові відео про українських бранців: Шарій отримав нову підозру в Україні

Або у в'язницю, або відразу на шибениці: у Росії пропонують розправу над Монтян, Ківою та Шарієм

"Анатомія Шарія": ексспівробітник скандального блогера записав ролик-викриття