RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Байден та Сі Цзіньпін зустрілись у Сан-Франциско: перші подробиці

У середу, 15 листопада, президенти Сполучених Штатів та Китаю Джо Байден та Сі Цзіньпін провели зустріч у Сан-Франциско (США).

Про це інформує CNN.

Читайте також: Надавали допомогу росіянам: США наклали санкції на 40 китайських компаній

Як зазначається, політики зустрілись на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Це - перша особиста зустріч між лідерами двох найбільших економік світу за останній рік.

Зокрема, Байден у промові повідомив, що з Сі знайомі багато років і не завжди мали згоду в різних питаннях, проте наголосив, що приймати китайського лідера у Сполучених Штатах для нього є "честю та задоволенням".

Сі Цзіньпін, своєю чергою, зазначив, що двосторонні відносини США і КНР для нього "найважливіші в усьому світі". Зауважив, що планета Земля доволі велика, щоб дві країни могли досягти успіху. Відносини між країнами ніколи не були гладкими за останнє п'ятдесятиріччя і більше, завжди стикаються з різного роду проблемами, однак продовжують рухатися вперед, попри все.

"Для двох великих країн, таких як Китай та Сполучені Штати, відвернутися одна від іншої - не вихід...", - додав він.

На початку саміту американський лідер Джо Байден зауважив, що для сторін вкрай важливо мати відверте розуміння один одного.

"Я вважаю, що надзвичайно важливо, щоб ми з вами чітко розуміли один одного як лідери без помилкових уявлень чи недомовок", – звернувся Байден до Сі.

Він наголосив, що не можна допустити того, щоб конкуренція між Сполученими Штатами та Китаєм перетворилася на конфлікт. Також нагадав, що попередні зустрічі були "відверті прямі та корисні".

"Як завжди, ніщо не замінить особистих дискусій. Я завжди вважав наші дискусії прямими та відвертими", - додав президент США.

Зустріч стала другою особистою зустріччю Байдена та Сі Цзіньпіна за останні три роки. Востаннє сторони зустрічалися тет-а-тет в рамках саміту G20 на Балі один рік тому.

Раніше Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що Сі відвідає США 14-17 листопада, візьме участь у саміті АТЕС та проведе зустріч з Байденом.

Раніше ми писали, чи передавав Китай Росії зброю для війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

"Китайський" Тайвань, кораблі РФ в Чорному морі і "збиті" ATACMS: Путін після перемовин з Сі видав низку заяв

Китай постачає зброю Росії? У Зеленського зробили несподівану заяву

Удар в спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії