RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Китайський" Тайвань, кораблі РФ в Чорному морі і "збиті" ATACMS: Путін після перемовин з Сі видав низку заяв

Глава Кремля Володимир Путін на прес-конференції за підсумками візиту до Китаю зробив кілька резонансних заяв, які можуть бути спрямовані на залякування західних партнерів України.

Про це повідомляє низка російських Telegram-каналів.

Читайте також: Удар в спину Путіну: Китай заблокував постачання дронів до Росії

Виступаючи у Пекіні, кремлівський диктатор назвав Тайвань "другою частиною Китаю" і повідомив, що "це все Китай".

Далі Путін назвав удар по лікарні в Газі "жахливою подією" та катастрофою.

"Удар по лікарні в Газі - трагедія та гуманітарна катастрофа, розраховую, що вона буде сигналом, що конфлікт треба закінчувати", - заявив Путін.

За його словами, лідери Близького Сходу не хочуть продовження та посилення конфлікту, перетворення його на повномасштабну війну.

Він також повідомив, що на його наказ ВКС РФ починають постійне патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками Міг-31К з комплексами "Кинджал" на борту.

Очікувано, Путін назвав постачання ракет ATACMS Україні черговою помилкою США.

"США поставками далекобійних ракет ще більше втягуються в конфлікт. Постачання ATACMS Україні завдають шкоди та створюють додаткову загрозу, але РФ зможе відбивати такі атаки. Ракети ATACMS не змінять кардинально ситуацію на лінії зіткнення", - заявив Путін.

Також Путін вкотре заявив, що для мирних переговорів, Україні потрібні не "театральні жести", а скасування декрету щодо заборони таких переговорів.

"Якщо українська сторона хоче переговорів, то вона має насамперед скасувати декрет, який забороняє переговори з Росією", - сказав Путін.

На завершення Путін заявив, що РФ здійснюватиме візуальний контроль і "контроль за допомогою зброї" за тим, що відбувається в Середземному морі.

"Це не погроза", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путін змінив риторику щодо настання окупантів на Авдіївку. Після катастрофічних втрат окупанти "зменшують очікування" свого суспільства від штурму міста.

  • Вас також може зацікавити:

У відносинах Росії з Ізраїлем поставлена жирна "крапка": що відомо

Ще одна країна ратифікувала Римський статут: Кремль отримав новий удар

Путін за гроші: скільки платить диктатор, щоб з ним побачилися інші президенти