RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не лише депортація дітей: за що Путіну загрожує ще один ордер на арешт

Російському президенту Володимиру Путіну, який розв'язав війну за українські землі, загрожує нова справа щодо воєнного злочину. Йдеться про заздалегідь планований голод в Україні.

Про це інформує The Independent.

Читайте також: Суд над Путіним у Гаазі: нейромережа показала, як виглядатиме процес

За даними міжнародної правозахисної юридичної компанії Global Rights Compliance (GRC), після вторгнення в Україну Росія навмисно націлилася на багаті зерном райони, об'єкти інфраструктури виробництва продуктів.

Відповідно до закупівель російського оборонного підрядника, Москва планувала викрасти величезний обсяг українського зерна за кілька місяців до того вторгнення. Так, він закуповував вантажівки для перевезення зерна, три нові 170-метрові суховантажі у грудні 2021 року, що свідчить про плани з грабунку продовольчих ресурсів.

Очікується, що вищевказані факти спланованого воєнного злочину передадуть у Міжнародний кримінальний суд. МКС може оголосити про ще одне судове переслідування російському диктатору.

Зокрема, партнер Global Rights Compliance Катріона Мердок припустила, що Росію можуть визнати винною у воєнному злочині, а Володимир Путін зіткнеться з другим ордером на арешт.

Перший ордер на арешт диктатора Володимира Путіна Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав за депортацію українських дітей.

Раніше ми розповідали, що чекає на Путіна в Гаазі після ордера на арешт.

  • Вас також може зацікавити:

"Цар" вже не той: психолог порівняв кадри з двійниками Путіна

“Оцінили нашу роботу”: оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна