RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Допомога Україні буде: глава Пентагону назвав вражаючу суму і надіслав сигнал Путіну

22 листопада очільник Міністерства оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін відкрив 17-те онлайн-засідання Контактної групи щодо питань оборони України у форматі "Рамштайн". Він наголосив, що група виділила українській армії понад 80 млрд доларів на безпекову допомогу.

Про це інформує пресслужба Міноборони США.

Читайте також: Коли ЗСУ отримають F-16: відповідь ексдиректора ЦРУ вразила всіх

За його словами, таку суму зобов'язалися виділити Сполучені Штати та інші учасники Контактної групи з оборони з моменту повномасштабного вторгнення РФ.

"Ми зібралися сьогодні, тому що поділяємо бачення вільного, відкритого, процвітаючого і безпечного світу. І тому я пишаюся тим, що ця історична Контактна група виділила Україні понад 80 мільярдів доларів на безпекову допомогу відтоді, як Кремль розпочав своє невиправдане вторгнення. І я пишаюся цією твердою прихильністю", - зазначив він.

Ллойд Остін закликав групу надати Україні засоби протиповітряної оборони наземного базування для захисту народу, наголосивши, що лише за кілька днів після його візиту у Київ Росія завдала нового шквалу ракетних ударів по Києву та інших частинах країни.

"І вони зробили це, щоб завдати шкоди енергосистемі України. Атаки Росії на інфраструктуру України можуть означати страждання і смерть незліченної кількості невинних українських громадян. Але я, як і раніше, більш упевнений, ніж будь-коли, в тому, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів", - повідомив він.

З огляду на це, міністр оборони США повідомив, що партнери створили ще одну коаліцію у рамках оборони України. Стосується вона саме посилення ППО. На цій зустрічі учасники Контактної групи планують обговорити прогрес у розробці нової коаліції.

"З нетерпінням чекаю спільної роботи над визначенням лідерів і учасників кожної з наших "коаліцій можливостей". Ми вже організували коаліції, зосереджені на розбудові Військово-повітряних сил України та її інформаційно-технологічних можливостей", - зауважив він.

Він наголосив, що вже більш ніж 20 місяців український народ демонструє світові силу вільного народу протистояти агресії РФ.

"І боротьба України за свободу має значення для всіх нас. Як сказав президент Байден, коли тирани не платять за свою агресію, вони продовжують загрожувати світу. Ніхто з нас не хоче жити у світі, де такі як Путін, можуть безкарно вдиратися до своїх мирних сусідів. І ми відмовляємось від того, щоб форму глобальної безпеки диктували автократи, які покладаються на репресії за допомогою сили та примусу", - сказав міністр.

Ллойд акцентував, що допомога Україні у боротьбі з російською агресією залишається непохитною.

"Наша єдність надсилає Путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе пережити нас чи перемогти в змаганні за волю", - повідомив він, нагадавши, що Росія вимушена тепер шукати підтримки в Ірану та КНДР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Білий дім розглядає можливість об'єднання фінансування військових потреб України та Ізраїлю. Розмір допомоги може становити 100 мільярдів доларів США.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає від трьох союзників чергову партію допомоги: що туди увійде

Україна отримає конфісковану іранську зброю: з'явилося відео арсеналу

Україна почала отримувати німецькі розвідсистеми SurveilSpire: фото, відео та характеристики озброєння